Osnovan Rafting klub "Semberija"

Učesnici druge rafting regate “Banjaluka - Beograd” na svom plovnom putu prabili su više pauza, posljednju su napravili na obali rijeke Save u Semberiji, gdje su osnovali još jedan rafting klub u Republici Srpskoj.

Republika Srpska 22.09.2014 | 11:30
Osnovan Rafting klub "Semberija"

“Idemo do Sremske Mitrovice, tamo ćemo napraviti pauzu, pa onda za Beograd. Regata će trajati ukupno 18 dana”, kaže Radoslav Kaurin iz Rafting kluba “Kanjon”, Banjaluka.

Ovogodišnja regata nema za cilj samo promociju i razvoj turizma i sporta, već je prenstveno posvećena otvaranju rafting klubova i osposobljavanju specijalizovanih spasilaca.

“Posvetili smo čitavu regatu problematici poplava, u Šamcu je osnovan jedan Kajak kanu klub, evo sada i u Bijeljini i sa time smo mi završili svoju misiju na ovogodišnjoj regati. Sada u svakom gradau u Republici Srpskoj u slivu rijeke Save, od Gradiške do Bijeljine imamo po jedan klub koji će se baviti sportskim aktivnostima, a i u slučaju poplava specijalizovani spasiocu mogu dosta da pomognu”, izjavio je Aleksandar Pastir iz Rafting kluba “Kanjon” Banjaluka.

“Održali smo prvu osnivačku skupštinu. Bijeljina se nalazi između dvije rijeke i zaslužuje jedan ovakav klub. Klub će sem sportova imati spasilačke ekipe koje će proći obuku na Akademiji u Banjaluci” rekao je Veljo Zekić, jedan od osnivača Rafting kluba “Semberija”.

Apsolutnu podršku ovogodišnjoj regati i osnivanju novih rafting klubova pružio je Veslački savez Republike Srpske.

“Ovi sportisti povezuju gardove i ljude i Republiku Srpsku povezuju sa Srbijom” istakla je Rada Baričanin iz Veslačkog saveza Republike Srpske i dodala da je potrebno regatu u sliva Vrbasa i Save uvrstiti u turističku ponudu Republike Srpske.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar