Кнежево обиљежило славу

Кнежево је, скромније него претходних година, облијежило дан и славу општине – Малу Госпојину.

Република Српска 21.09.2014 | 19:19
Кнежево обиљежило славу

На народном збору организованом том приликом окупили су мјештани, као и руководство општине, изведен је културно-умјетнички програм.

Начелник је подсјетио на то да је живот у Кнежеву тежак, јер се ради о неразвијеној средини, да су природне непогоде, финансијска ситуација и политичка превирања додатно утицали на то, али да се нада да су пред општином бољи дани.

Дан и слава општине су прилика да се народ окупи, одмори и провесели, али је у Кнежеву у протеклом периоду било мало разлога за весеље, признаје начелник општине.

Финансијске тешкоће, укључујући огромна задужења и обавезу да се та задужења враћају, биле су доминантне, каже Боре Шкељић. На већ лошу финансијску ситуацију су се накалемиле милионске штете од поплава, које су оставиле ожиљке на инфрастуктури, домаћинствима и усјевима, али и неспоразуми на политичком плану који су отишли толико далеко да су кулминирали и употребом силе, те узурпацијом општинских
институција, наводи Шкељић.

Одборници СНСД-ове скупштинске већине су током августа ове године, уз асистенцију полиције преузела скупштинске просторије у Кнежеву, а потом провалили у салу за сједнице СО Кнежево и одржали сједницу на којој је, како су навели,  усвојен и буџет општине за 2014. годину, од 3,8 милиона марака и тиме прекинута финансијска блокада општине.

Нову скупштинску већину у Кнежеву начелник општине Боре Шкељић и даље не признаје, сматрајући је нелегалном.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кнежевљанин

21.09.2014 18:27

Господине начелниче, кад не признајете скупштинску већину, зашто користите буџет који је скупштина усвојила? Не љутите се на новац!

ОДГОВОРИТЕ