Kneževo obilježilo slavu

Kneževo je, skromnije nego prethodnih godina, obliježilo dan i slavu opštine – Malu Gospojinu.

Republika Srpska 21.09.2014 | 19:19
Kneževo obilježilo slavu

Na narodnom zboru organizovanom tom prilikom okupili su mještani, kao i rukovodstvo opštine, izveden je kulturno-umjetnički program.

Načelnik je podsjetio na to da je život u Kneževu težak, jer se radi o nerazvijenoj sredini, da su prirodne nepogode, finansijska situacija i politička previranja dodatno uticali na to, ali da se nada da su pred opštinom bolji dani.

Dan i slava opštine su prilika da se narod okupi, odmori i proveseli, ali je u Kneževu u proteklom periodu bilo malo razloga za veselje, priznaje načelnik opštine.

Finansijske teškoće, uključujući ogromna zaduženja i obavezu da se ta zaduženja vraćaju, bile su dominantne, kaže Bore Škeljić. Na već lošu finansijsku situaciju su se nakalemile milionske štete od poplava, koje su ostavile ožiljke na infrastukturi, domaćinstvima i usjevima, ali i nesporazumi na političkom planu koji su otišli toliko daleko da su kulminirali i upotrebom sile, te uzurpacijom opštinskih
institucija, navodi Škeljić.

Odbornici SNSD-ove skupštinske većine su tokom avgusta ove godine, uz asistenciju policije preuzela skupštinske prostorije u Kneževu, a potom provalili u salu za sjednice SO Kneževo i održali sjednicu na kojoj je, kako su naveli,  usvojen i budžet opštine za 2014. godinu, od 3,8 miliona maraka i time prekinuta finansijska blokada opštine.

Novu skupštinsku većinu u Kneževu načelnik opštine Bore Škeljić i dalje ne priznaje, smatrajući je nelegalnom.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kneževljanin

21.09.2014 18:27

Gospodine načelniče, kad ne priznajete skupštinsku većinu, zašto koristite budžet koji je skupština usvojila? Ne ljutite se na novac!

ODGOVORITE