Породице несталих траже враћање надлежности

На скупштини Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске затражено је враћање надлежности на ентитетски ниво, у процесу тражења несталих особа.

Република Српска 16.09.2014 | 20:35
Породице несталих траже враћање надлежности

Предсједник Недељко Митровић је формирао и захтјев за формирање радне групе како би се почело са идентификацијом 657 посмртних остатака који су ексхумирани у три спомен костурнице још прије формирања Института за нестала лица Босне и Херцеговине, 2008. године.

Предсједник организације Недељко Митровић је најавио и присуство правника на сваком рочишту о ратним злочинима у Босни и Херцеговини.

Организација је упутила и захтјев за формирање радне групе како би се почело са идентификацијом 657 посмртних остатака из три спомен костурнице у Републици Српској.

Истакнуто је да су бесплатне адвокатске услуге, за 88 породица које су тужиле Босну и Херцеговину Суду у Стразбуру највише помогле.

Главни разлог тужбе је био спор процес институција БиХ у тражењу несталих чланова њихових породица.

(БН ТВ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мр. Шуњић

16.09.2014 18:51

Није проблем у агенцији за нестале, него је проблем у народу који шути и штити злочинце, у политицарима којима одговара мржња и фрустрација грађана. Што је народ огорченији и више испрепадан, Бајини, Човићеви и Бакирови џепови су пунији. Једна агенција да се финансира од ове сиротиње је више него довољна, само нам фали народа који ће показати чистога образа прстом ко је урадио и гдје су те несретне кости...

ОДГОВОРИТЕ