Сале: Мислили су да сам луд!

Селектор Саша Ђорђевић присетио се како је то изгледало када је колегама из стручног штаба наговештавао медаљу још на почетку припрема.

Кошарка 16.09.2014 | 13:00
Сале: Мислили су да сам луд!

Медаља? Ма дајте...

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Дјорђевић рекао је вечерас да су његови играчи и сарадници мислили да је "луд" када је преузео национални тим и поставио циљеве.

"Веровали су у почетку да сам ја луд, сматрали су и из стручног штаба да нисам баш најнормалнији. Нешто сам видео, веровао сам у њих, и циљ ми је био да их уловим да покажу квалитет који имају, знање, срце... И ето, ту су момци са златном медаљом, овај: сребрном", рекао је Дјорђевић на РТС.

Србија је у недељу у Мадриду освојила сребрну медаљу на Светском првенству, иако је већина спортске јавности сумњала у успех репрезентације на такмичењу у Шпанији.

Дјорђевићев помоћник Мирослав Николић казао је да је селектор "тежак за рад".

"Саша је тежак за рад, захтеван, перфекциониста. Када смо припремали неку утакмицу рекао сам му: Саша, па не можемо да добијемо 100:0, морају и они неки кош да дају", казао је Николић.

Капитен Ненад Крстић рекао је да је његова репрезентација после групне фазе постала тим.

"Одиграли смо у групи онако... Кликнуло нам је нешто после и преко ноћи смо постали тим. Не знам шта се десило, али сви смо дисали као један, ово у финалу се не рачуна. Показало се још једном да тим игра и побеђује, не индивидуалци. У року од пар дана смо постали тим", рекао је Крстић.

Коментари / 0

Оставите коментар