Дочек за памћење кошаркаша Србије

Најбољи кошаркаши Србије, освајачи сребрне медаље на Светском купу у Шпанији, стигли су у Београд, а испред Скупштине града “орлове” је дочекало преко 20 000 навијача, како би заједно прославили велики успех националног тима.

Србија 15.09.2014 | 22:42
Дочек за памћење кошаркаша Србије

Капитен Ненад Крстић опростио се од репрезентације, али саиграчи покушавају да му промене мишљење.

“Није време сада о томе да причамо. Желимо да прославимо велики успех. Полако постајемо свесни шта смо урадили”, рекао је Крстић и додао да је финале са Сједињеним Америчким Дражава било неочекивано и за играче.

“Било је. Потајно смо се надали да можемо нешто да урадимо. Нико није очекивао финале са Американцима. Нико од играча неће то рећи.

“Шампиони, шампиони....” - скандирало је преко 20.000 навијача.

Навијачи су поздравили рвача Давора Штепанека који је освојио златну медаљу на Светском првенству у Ташкенту, али репрезентативке у стељаштву, златне на Првенству света у Гранади, Јасна Шекарић и Зорана Аруновић.

А онда су на балкон изашли сребрни кошаркаши.

Редом су излазили: Марко Симоновић, Стефан Јовић, Никола Калинић, Стефан Бирчевић, Рашко Катић, Владимир Штимац, Мирослав Радуљица, Стефан Марковић, Богдан Богдановић, Немања Бјелица, Милош Теодосић, капитен Ненад Крстић и селектор Александар Ђорђевић. -

“Ми имамо нашег Бога, име му је Бодирога”,  зачуло се када је на балкон изашао Дејан Бодирога, а овацијама су испраћени и остали чланови стручног штаба.

Потом се хиљадама навијача обратио селектор Ђорђевић.

”Хвала вам. Ово је срце Србије. Овај балкон је измишљен 1995, а сада су ови дивни момци и колеге из других спортова овде. Дошли сммо да се вама захвалимо што сте нам дали снагу да идемо до медаље. Србија, Србија, Србија...”

Потом су се Теодосић, Бодгановић и Бјелица захвалили свима да подршци и наставили славље са саиграчима навијачима на балкону Белог двора.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Црни Груја

15.09.2014 22:26

Невероватан успех кошаркаша Србије. Њихово сребро је сјајније од америчког злата. Још кад би Амере послали на антидопинг контролу, питање је коме би злато припсло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

16.09.2014 07:33

Браво Сале. Браво за све кошаркаше , ово сребро је сјајније од злата јер нас враћа где нам је мјесто, у врх свјетске кошарке. МОМЦИ ЗА НАС СТЕ ЗЛАТНИ ХВАЛА ВАМ

ОДГОВОРИТЕ