Doček za pamćenje košarkaša Srbije

Najbolji košarkaši Srbije, osvajači srebrne medalje na Svetskom kupu u Španiji, stigli su u Beograd, a ispred Skupštine grada “orlove” je dočekalo preko 20 000 navijača, kako bi zajedno proslavili veliki uspeh nacionalnog tima.

Srbija 15.09.2014 | 22:42
Doček za pamćenje košarkaša Srbije

Kapiten Nenad Krstić oprostio se od reprezentacije, ali saigrači pokušavaju da mu promene mišljenje.

“Nije vreme sada o tome da pričamo. Želimo da proslavimo veliki uspeh. Polako postajemo svesni šta smo uradili”, rekao je Krstić i dodao da je finale sa Sjedinjenim Američkim Dražava bilo neočekivano i za igrače.

“Bilo je. Potajno smo se nadali da možemo nešto da uradimo. Niko nije očekivao finale sa Amerikancima. Niko od igrača neće to reći.

“Šampioni, šampioni....” - skandiralo je preko 20.000 navijača.

Navijači su pozdravili rvača Davora Štepaneka koji je osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Taškentu, ali reprezentativke u steljaštvu, zlatne na Prvenstvu sveta u Granadi, Jasna Šekarić i Zorana Arunović.

A onda su na balkon izašli srebrni košarkaši.

Redom su izlazili: Marko Simonović, Stefan Jović, Nikola Kalinić, Stefan Birčević, Raško Katić, Vladimir Štimac, Miroslav Raduljica, Stefan Marković, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Miloš Teodosić, kapiten Nenad Krstić i selektor Aleksandar Đorđević. -

“Mi imamo našeg Boga, ime mu je Bodiroga”,  začulo se kada je na balkon izašao Dejan Bodiroga, a ovacijama su ispraćeni i ostali članovi stručnog štaba.

Potom se hiljadama navijača obratio selektor Đorđević.

”Hvala vam. Ovo je srce Srbije. Ovaj balkon je izmišljen 1995, a sada su ovi divni momci i kolege iz drugih sportova ovde. Došli smmo da se vama zahvalimo što ste nam dali snagu da idemo do medalje. Srbija, Srbija, Srbija...”

Potom su se Teodosić, Bodganović i Bjelica zahvalili svima da podršci i nastavili slavlje sa saigračima navijačima na balkonu Belog dvora.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Crni Gruja

15.09.2014 22:26

Neverovatan uspeh košarkaša Srbije. Njihovo srebro je sjajnije od američkog zlata. Još kad bi Amere poslali na antidoping kontrolu, pitanje je kome bi zlato pripslo.

ODGOVORITE
Name

Никола

16.09.2014 07:33

Браво Сале. Браво за све кошаркаше , ово сребро је сјајније од злата јер нас враћа где нам је мјесто, у врх свјетске кошарке. МОМЦИ ЗА НАС СTЕ ЗЛАТНИ ХВАЛА ВАМ

ODGOVORITE