Највиши порез за најбогатије

Министар финансија Србије Душан Вујовић каже да ће опорезивање плата и пензија погодити све, али да највећи терет треба да буде на најбогатијима.

Србија 15.09.2014 | 21:04
Највиши порез за најбогатије

Потребно је да се уштеди 700 милиона евра у наредној години, и то на страни расхода, рекао је министар Вујовић.

Вујовић је рекао да је крајње време да се крене у уштеде и да се на том плану интензивно ради.

Истиче да ће се штедети тамо где се "понашамо домаћински". Штедеће се на гориву и сличним материјалима који се користе у јавним предузећима, али и на субвенцијама које не дају ефекте.

Највеће уштеде оствариће се, међутим, на платама и пензијама, каже Вујовић. Упркос проценама Фискалног савета који је за опорезивање од око 15 одсто, министар очекује да тај број не износи више од 10 одсто.

Истиче да ће се наредних дана постићи договор о томе да ли ће опорезивање бити линеарно. Иако ће сви бити погођени, министар истиче да ће се трудити да што мање буду погођени најсиромашнији.

Вујовић је подвукао да несугласица о потреби увођења тих мера нема.

"Важна је свест да они који примају највише плате штеде више, други мање, али заједно да имамо уштеде", поручио је Вујовић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Роки

16.09.2014 00:17

Неце бити висе ни једног богатог ето њих код Доде неце морати ниста плацати осим понекад дернек за председника да им мало запева уз неког естрадног паваца/певацицу.

ОДГОВОРИТЕ