Братунац: Станови за борачке породице

У Братунцу су почели припремни радови за изградњу намјенске зграде са 17 станова, у оквиру Програма потпуног стамбеног збрињавања породица погинулих и ратних војних инвалида који проводи Влада Републике Српске.

Република Српска 15.09.2014 | 16:54
Братунац: Станови за борачке породице

Пројекат изградње 17 станова, вриједности око милион КМ, финансира Влада Српске у сарадњи са општином која је обезбиједила земљиште и инфраструктуру, рекао је данас новинарима начелник Одјељења за општу управу општине Братунац Родољуб Ђукановић.

"Изградњом ових станова биће ријешено стамбено питање приоритетних породица из борачких категорија са коначне ранг-листе из 2007. године. Према Уредби о стамбеном збрињавању породица погинулих и ратних војних инвалида остаће још девет породица са неријешеним стамбеним питањем", појаснио је Ђукановић.

Он је рекао да је у току поступак конкурса за попуну осам упражњених гарсоњера које су раније, а у оквиру надоградње на постојећим зградама, такође изграђене средствима Владе Српске.

"На коначној ранг-листи налази се још 16 породица погинулих и инвалида, којима ће Министарство рада и борачко-инвалидске заштите у Влади Републике Српске додијелити рјешења и средства потребна за трајно рјешавање њихових стамбених питања", најавио је Ђукановић.

Он је додао да се на допуњеној ранг-листи налазе још двије породице из тих категорија које испуњавају услове по Уредби за рангирање за допуњену коначну листу.

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске до сада је трајно ријешило стамбено питање за 153 породице погинулих бораца и ратних војних инвалида у општини Братунац.

Коментари / 0

Оставите коментар