Bratunac: Stanovi za boračke porodice

U Bratuncu su počeli pripremni radovi za izgradnju namjenske zgrade sa 17 stanova, u okviru Programa potpunog stambenog zbrinjavanja porodica poginulih i ratnih vojnih invalida koji provodi Vlada Republike Srpske.

Republika Srpska 15.09.2014 | 16:54
Bratunac: Stanovi za boračke porodice

Projekat izgradnje 17 stanova, vrijednosti oko milion KM, finansira Vlada Srpske u saradnji sa opštinom koja je obezbijedila zemljište i infrastrukturu, rekao je danas novinarima načelnik Odjeljenja za opštu upravu opštine Bratunac Rodoljub Đukanović.

"Izgradnjom ovih stanova biće riješeno stambeno pitanje prioritetnih porodica iz boračkih kategorija sa konačne rang-liste iz 2007. godine. Prema Uredbi o stambenom zbrinjavanju porodica poginulih i ratnih vojnih invalida ostaće još devet porodica sa neriješenim stambenim pitanjem", pojasnio je Đukanović.

On je rekao da je u toku postupak konkursa za popunu osam upražnjenih garsonjera koje su ranije, a u okviru nadogradnje na postojećim zgradama, takođe izgrađene sredstvima Vlade Srpske.

"Na konačnoj rang-listi nalazi se još 16 porodica poginulih i invalida, kojima će Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske dodijeliti rješenja i sredstva potrebna za trajno rješavanje njihovih stambenih pitanja", najavio je Đukanović.

On je dodao da se na dopunjenoj rang-listi nalaze još dvije porodice iz tih kategorija koje ispunjavaju uslove po Uredbi za rangiranje za dopunjenu konačnu listu.

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske do sada je trajno riješilo stambeno pitanje za 153 porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida u opštini Bratunac.

Komentari / 0

Ostavite komentar