ЕУ ће пажљиво пратити изборни процес

ЕУ ће пажљиво пратити изборни процес у БиХ и подржава долазак Посматрачке мисије ОДИХР-а, рекао је шеф Делегације ЕУ и специјални представник ЕУ у БиХ Петер Соренсен на данашњем састанку у Сарајеву са шефом Посматрачке изборне мисије ОЕБС/ОДИХР-а Корин Јонкер.

Република Српска 15.09.2014 | 15:37
ЕУ ће пажљиво пратити изборни процес

Из Делегације ЕУ у БиХ саопштено је да је Соренсен позвао грађане БиХ да гласају на октобарским општим изборима, истакавши да ће "они који не гласају гласати за особу која је побиједила".

Он је истакао да, ко год буде изабран на октобарским изборима, има одговорност да покрене БиХ, посебно путем економских реформи садржаних у Споразуму за раст и запошљавање.

"Првенствено, битно је оно што грађани очекују. И грађани БиХ и земље чланице ЕУ желе да се ова земља прикључи ЕУ. Свако истраживање у овој земљи показује да грађани желе бољи живот - желе посао, боље плате и пензије, добро образовање и здравствени систем, те снажну борбу против корупције. Својим гласовима, грађани БиХ изабраће оне за које мисле да су најбољи за тај посао и за остваривање тих резултата", закључио је Соренсен.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Василије

15.09.2014 13:46

И свијет зна како ми живимо црно и јадно,само се црвена банда труди да нам докаже да је нама добро,само ми то не знамо.Промјене у животу, у октобру!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јустице

15.09.2014 14:38

И треба неко ово гласање да прати, банда црвена це опет покусати да покраде изборе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

16.09.2014 00:35

Јој кад видим од кога ми зависимо јој одма би поврацо!! Зивот ми се огадијо наста смо ми спали народ једне од најаци дрзава на свјету гледа сад кад це нам ови лопови из ЕУ бацити мрвицу а ми да се туцемо за њу!!!!

ОДГОВОРИТЕ