EU će pažljivo pratiti izborni proces

EU će pažljivo pratiti izborni proces u BiH i podržava dolazak Posmatračke misije ODIHR-a, rekao je šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH Peter Sorensen na današnjem sastanku u Sarajevu sa šefom Posmatračke izborne misije OEBS/ODIHR-a Korin Jonker.

Republika Srpska 15.09.2014 | 15:37
EU će pažljivo pratiti izborni proces

Iz Delegacije EU u BiH saopšteno je da je Sorensen pozvao građane BiH da glasaju na oktobarskim opštim izborima, istakavši da će "oni koji ne glasaju glasati za osobu koja je pobijedila".

On je istakao da, ko god bude izabran na oktobarskim izborima, ima odgovornost da pokrene BiH, posebno putem ekonomskih reformi sadržanih u Sporazumu za rast i zapošljavanje.

"Prvenstveno, bitno je ono što građani očekuju. I građani BiH i zemlje članice EU žele da se ova zemlja priključi EU. Svako istraživanje u ovoj zemlji pokazuje da građani žele bolji život - žele posao, bolje plate i penzije, dobro obrazovanje i zdravstveni sistem, te snažnu borbu protiv korupcije. Svojim glasovima, građani BiH izabraće one za koje misle da su najbolji za taj posao i za ostvarivanje tih rezultata", zaključio je Sorensen.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Vasilije

15.09.2014 13:46

I svijet zna kako mi živimo crno i jadno,samo se crvena banda trudi da nam dokaže da je nama dobro,samo mi to ne znamo.Promjene u životu, u oktobru!

ODGOVORITE
Name

justice

15.09.2014 14:38

I treba neko ovo glasanje da prati, banda crvena ce opet pokusati da pokrade izbore...

ODGOVORITE
Name

Roki

16.09.2014 00:35

Joj kad vidim od koga mi zavisimo joj odma bi povraco!! Zivot mi se ogadijo nasta smo mi spali narod jedne od najaci drzava na svjetu gleda sad kad ce nam ovi lopovi iz EU baciti mrvicu a mi da se tucemo za nju!!!!

ODGOVORITE