Градишка: Уведено ванредно стање

На подручју општине Градишка проглашена је ванредна ситуација ради одбране од поплава.

Србија 13.09.2014 | 22:51
Градишка: Уведено ванредно стање

Из Штаба за ванредне ситуације наводе да је тренутни водостај ријеке Саве 705 центиметара, а очекује се да у току ноћи достигне ниво ванредне одбране од поплава од 730 центиметара.

Обезбијеђен је довољан број врећа и насипног материјала, као и грађевинских машина, укључујући и стална дежурства на свим критичним тачкама.

Штаб је на ванредној сједници донио и наредбу о пуној мобилности свих организација и привредних субјеката који имају обавезу да учествују у одбрани од поплава.

За црпљење воде из канализационог система града обезбијеђене су четири мобилне пумпе, јер су због великих количина падавина ове воде угрозиле подрумске просторије у око 500 стамбених објеката.

Пумпе раде максималним капацитетом, па ниво воде у канализационом систему има тенденцију пада.

Штаб је апеловао да грађани не насједају на дезинформације, јер им је на располагању дежурна служба Цивилне заштите, коју могу контактирати на број телефона 051/814-753.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

За начелника Градишке

13.09.2014 20:58

А шта је са пумпама то нисте написали које су покварене

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

13.09.2014 22:46

А шта је са потрошеним милионима у протеклих 8 година??? Ни марка није уложена у Савски насип код Градишке, да јесте сада би мирно спавали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градишцанац!

14.09.2014 04:20

Има јос 14 степеница до изливања преко кеја! 2010 је фалило 4 степенице да излијеу граду,а ван града тек је досла до насипа! Само пумпа је зезнула ствар и није извукла подземну воду,зато становници имају проблема са подземним водама у подрумима. И прије је било воде у подруму ,само не у оволикој колицини.Немој те народ пласити. У рату пумпа није ни радила..па није нико се стресао као сад. Буди те опустени!

ОДГОВОРИТЕ
Name

333

14.09.2014 05:42

Ста се секирате ево нама 30 тог рацуна за комуналне накнаде.Ово је брука пребацили поједини функционери цријева из подрума директно у сахтове и затворили улице са аутима.Брука.Откуд им то право.Ста би требали они људи у Семберији или посавини радити гдје им је вода била до кровова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЉУДСКИ НЕМАР И ЈАВАШЛУК

14.09.2014 06:05

ГРАДИШКА СЕ ЧУВА СА ЦРПНИМ ПУМПАМА ОД ПОПЛАВА, КОЈЕ ИЗ САБИРНОГ РЕЗЕРВОАРА, КАНАЛИЗАЦИОНЕ ФЕКАЛИЈЕ И ОТПАДНЕ ВОДЕ УБРИЗГАВА У РИЈЕКУ САВУ, КАДА ЈЕ ВИСОК НИВО РИЈЕКЕ. ЈУЧЕ ПОСЛИЈЕ ПОДНЕ 12.09.2014. БИЛА ЈЕ ОБИЛНА КИША, ТАКО ДА ЈЕ ЈЕДИНА ИСПРАВНА ПУМПА ПОСТАЛА НЕМОЋНА ДА САЧУВА КОМПЛЕТНО НАСЕЉЕ ХИСЕТА ОД ПОДЗЕМНЕ ВОДЕ И ОТПАДНЕ ВОДЕ, КОЈЕ СУ ПОТОПИЛЕ ГРАЂАНИМА ПОДРУМЕ, ТЕ УГРОЗИЛЕ ИМОВИНУ ГРАЂАНА, А КАСНИЈЕ ПРИЈЕТИ ОПАСНОСТ ОД ЗАРАЗНИХ БОЛЕСТИ. У ОВОЈ ВЕОМА ТЕШКОЈ СИТУАЦИЈИ ЗА ОКО 1000 ДОМАЋИНСТАВА НЕТКО ТАКО МАСНО ЛАЖЕ, ШТО УКАЗУЈЕ НА БЕЗОБРАЗНИ НЕМАР И ЈАВАШЛУК, ИЛИ МОЖДА НА НЕКУ ТИХУ САБОТАЖУ. НАСТАЛА ЈЕ НЕПРОЦЈЕЊИВА ШТЕТА У ДОМАЋИНСТВИМА, А НЕМА НИ ПОМОЛА АДЕКВАТНОГ РЈЕШЕЊА ОГРОМНОГ ПРОБЛЕМА ( ЉУДСКА ЗЛОБА И НЕМАР, ЗНАЧИ НИЈЕ ЕКСТРЕМНА ЕЛЕМЕНТАРНА НЕПОГОДА У ПИТАЊУ ), ГДЈЕ СЕ НАПРОСТО СПРДАЈУ СА ПРОБЛЕМОМ. СРАМОТА И БЕЗОБРАЗЛУК, ДА СЕ ОВАКО КРУПАН ПРОБЛЕМ РЈЕШАВА СА НЕКЕ 3-4 ВАТРОГАСНЕ ПУМПЕ КОЈЕ ПРЕКО ПУТА ПРЕБАЦУЈУ У САВУ, ГДЈЕ ИМ ЧАК ДОЛАЗЕ ДВА КАМИОНА ЦИСТЕРНЕ, ГДЈЕ КО ЂОЈА И ОНЕ НЕШТО ОДВОЗЕ ДО КОРИТА САВЕ. НА ОВАКАВ НАЧИН НЕЋЕ НИКАДА РЈЕШИТИ ПРОБЛЕМ, ДОК ЗБУЊЕНИ ГРАЂАНИ ПРЕСИПАЈУ ИЗ ШУПЉЕГ У ПРАЗНО, ГДЈЕ НА СТОТИНЕ И СТОТИНЕ РАЗНОРАЗНИХ ПУМПИ ИЗВЛАЧИ ВОДУ ИЗ ПОДРУМА, А ВОДА СЕ ИСТОМ МЈЕРОМ ПОНОВА ВРАЋА НАЗАД. КАКО САЗНАЈЕМО ДА ЈЕ САДА ТА ПРОБЛЕМАТИКА ПОД ИНГЕРЕНЦИЈОМ ЈАВНА УСТАНОВА “ВОДЕ СРПСКЕ: хттп://www.водерс.орг/, А НЕ КАО ДО СКОРА ВП”САВА” ГРАДИШКА. СТРАШНО И НЕИЗВЈЕСНО, ЈЕР САВА НАДОЛАЗИ СВАКОГ САТА, А ВРЕМЕНСКЕ ПРИЛИКЕ СЕ НЕ СМИРУЈУ. ЈУТРОС У 07:00 14.09.2014. СЛУШАМ ВИЈЕСТИ НА РАДИЈУ ГРАДИШКА, ГДЈЕ ИЗМЕЂУ ОСТАЛОГ ЈЕ РЕЧЕНО ДА ГРАЂАНЕ НЕ НАСЈЕДАЈУ НА ДЕЗИ НФОРМАЦИЈЕ, ЈЕР СЕ ВОДА ПОВЛАЧИ ИЗ КАНАЛАИЗАЦИОНОГ СИСТЕМА, ШТО АПСОЛУТНО НИЈЕ ТАЧНО, ВЕЋ СУПРОТНО, ЈЕР КАКО САМ РЕКАО СА НЕКОЛИКО ПУМПИ КОЈЕ СУ ДАЛИ У ПОЈАЧАЊЕ, УМЈЕСТО ОДГОВАРАЈУЋЕ ЦРПНЕ ПУМПЕ КОЈА НЕ РАДИ, ТО ЈЕ ИЗИГРАВАЊЕ ДОКАЗНЕ ВОЉЕ, КАКО БИ ДОЧАРАЛИ ГРАЂАНИМА ДА КО ЂОЈА НЕШТО РАДЕ, ДА ПРИКРИЈУ СВОЈ НЕМАР И ЈАВАШЛУК. НИЈЕ ИХ БРИГА ЗА ГРАЂАНЕ КОЈИ МОРАЈУ УРЕДНО ПЛАЋАТИ СВЕ ЊИХОВЕ ДАЖБИНЕ, ЈЕР ИМАЈУ ЗАКОНСКУ БАТИНУ, ДАКЛЕ, САДА СЕ СВИ БАКЋУ ОКО ИЗБОРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пејиц Бранимир

14.09.2014 07:22

Информација не непотпуна. Због немара одговорних, не раде пумпе пуним капацитетом. Због тога су поплавити подруми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

14.09.2014 08:19

Савским насипима и свим тим руководе воде Српске.Знаци нико.Видјели смо у Бијељини како то изгледа.Осам година ДНС узима паре од вадјење сљунка,а насипи,ма кога брига.

ОДГОВОРИТЕ