Космајац продаје имовину да избјегне заплијену

Имовину у Београду, вриједну више од четири милиона евра, највећи српски дилер дроге ставио је на продају како би избјегао да му је држава заплијени.

Регион 13.09.2014 | 17:07
Космајац продаје имовину да избјегне заплијену

Како сазнају београдски медији, Драгослав Космајац (61), кога је српски премијер Александар Вучић означио као највећег дилера дроге, продаје некретнине на Булевару краља Александра у Београду. Продају имовине води Космајчев син Лазар, који се недавно са мајком Александром вратио у Србију из Црне Горе гдје су провели љето. Старији Космајац остао је у Рисну, гдје има луксузну вилу.

“Космајац је дао налог сину Лазару да прода имовину на Булевару краља Александра. Посао се ради преко једне београдске агенције за некретнине”, каже извор, и додаје да радна група МУП-а већ трећи мјесец испитује криминалне, али и пословне активности Космајца.

Наш извор наводи и да су се већ појавили заинтересовани купци – неколико страних држављана.

“Агенција, по Лазаревом налогу, цијели посао обавља у строгој тајности и понуда је достављена само пробраним купцима”, додаје извор.

Он наводи и да је Космајац у страху да ће држава, која је формирала радну групу, против њега покренути кривични поступак, а затим и финансијску истрагу у којој би му одузели цјелокупно богатство.

“Зато је и кренуо у хитну продају имовине”, подвлачи саговорник.

Космајац на Булевару има неколико плацева, као и локал на броју 408 (издат фирми за продају ПВЦ столарије) и хотел под бројем 515 у Малом Мокром Лугу.

Хотел је површине 3.000 квадрата, његова градња започета је 1999. али досад није завршена. Мјештани овог дијела Звездаре кажу да је Космајац овај плац са старом кућом купио од кума, започео градњу и није је завршио. У дворишту хотела је царинско складиште за продају половних аутомобила.

Радна група МУП-а досад је, процјењујући имовину Космајца, утврдила да је власник или сувласник 31 стана, шест пословних објеката и 43 грађевинска плаца. Ова имовина је процјењена на око десет милиона евра.

Најимпресивнији је његов замак у Жабљачкој улици 17 на Звездари, у коме је и живио са породицом до 21. јуна када га је премијер Вучић означио као највећег дилера.

Истог дана Космајац је отишао из Србије у Црну Гору, гдје је у Котору био позван на информативни разговор након што су словачке власти саопштиле да је његов пасош из Словачке проглашен неважећим. Упркос најавама да ће црногорске власти Космајцу отказати боравак, то се још није догодило и он је и даље у Стрпу код Рисна.

Купцима, који купе имовину Драгослава Космајца, не може бити одузета непокретност у случају да против њега буде покренута финансијска истрага. Космајцу би, у том случају, држава могла да одузме новац добијен од продаје имовине.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Душко

13.09.2014 15:33

Можда ће Баја да му буде купац пошто већ има вилу на Дедињу?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

13.09.2014 15:45

Сви су они империје изградили на несреци нас Срба из РС!

ОДГОВОРИТЕ