Kosmajac prodaje imovinu da izbjegne zaplijenu

Imovinu u Beogradu, vrijednu više od četiri miliona evra, najveći srpski diler droge stavio je na prodaju kako bi izbjegao da mu je država zaplijeni.

Region 13.09.2014 | 17:07
Kosmajac prodaje imovinu da izbjegne zaplijenu

Kako saznaju beogradski mediji, Dragoslav Kosmajac (61), koga je srpski premijer Aleksandar Vučić označio kao najvećeg dilera droge, prodaje nekretnine na Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu. Prodaju imovine vodi Kosmajčev sin Lazar, koji se nedavno sa majkom Aleksandrom vratio u Srbiju iz Crne Gore gdje su proveli ljeto. Stariji Kosmajac ostao je u Risnu, gdje ima luksuznu vilu.

“Kosmajac je dao nalog sinu Lazaru da proda imovinu na Bulevaru kralja Aleksandra. Posao se radi preko jedne beogradske agencije za nekretnine”, kaže izvor, i dodaje da radna grupa MUP-a već treći mjesec ispituje kriminalne, ali i poslovne aktivnosti Kosmajca.

Naš izvor navodi i da su se već pojavili zainteresovani kupci – nekoliko stranih državljana.

“Agencija, po Lazarevom nalogu, cijeli posao obavlja u strogoj tajnosti i ponuda je dostavljena samo probranim kupcima”, dodaje izvor.

On navodi i da je Kosmajac u strahu da će država, koja je formirala radnu grupu, protiv njega pokrenuti krivični postupak, a zatim i finansijsku istragu u kojoj bi mu oduzeli cjelokupno bogatstvo.

“Zato je i krenuo u hitnu prodaju imovine”, podvlači sagovornik.

Kosmajac na Bulevaru ima nekoliko placeva, kao i lokal na broju 408 (izdat firmi za prodaju PVC stolarije) i hotel pod brojem 515 u Malom Mokrom Lugu.

Hotel je površine 3.000 kvadrata, njegova gradnja započeta je 1999. ali dosad nije završena. Mještani ovog dijela Zvezdare kažu da je Kosmajac ovaj plac sa starom kućom kupio od kuma, započeo gradnju i nije je završio. U dvorištu hotela je carinsko skladište za prodaju polovnih automobila.

Radna grupa MUP-a dosad je, procjenjujući imovinu Kosmajca, utvrdila da je vlasnik ili suvlasnik 31 stana, šest poslovnih objekata i 43 građevinska placa. Ova imovina je procjenjena na oko deset miliona evra.

Najimpresivniji je njegov zamak u Žabljačkoj ulici 17 na Zvezdari, u kome je i živio sa porodicom do 21. juna kada ga je premijer Vučić označio kao najvećeg dilera.

Istog dana Kosmajac je otišao iz Srbije u Crnu Goru, gdje je u Kotoru bio pozvan na informativni razgovor nakon što su slovačke vlasti saopštile da je njegov pasoš iz Slovačke proglašen nevažećim. Uprkos najavama da će crnogorske vlasti Kosmajcu otkazati boravak, to se još nije dogodilo i on je i dalje u Strpu kod Risna.

Kupcima, koji kupe imovinu Dragoslava Kosmajca, ne može biti oduzeta nepokretnost u slučaju da protiv njega bude pokrenuta finansijska istraga. Kosmajcu bi, u tom slučaju, država mogla da oduzme novac dobijen od prodaje imovine.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Duško

13.09.2014 15:33

Možda će Baja da mu bude kupac pošto već ima vilu na Dedinju?!

ODGOVORITE
Name

heo

13.09.2014 15:45

Svi su oni imperije izgradili na nesreci nas Srba iz RS!

ODGOVORITE