Милићев саслушан у Тужилаштву

Марко Милићев осумњичен за изазивање саобраћајне несреће на Бранковом мосту 25. јула, у којој је настрадао Лука Јовановић, саслушан је пред Трећим основним тужилаштвом у Београду које води истрагу против њега.

Србија 12.09.2014 | 11:30
Милићев саслушан у Тужилаштву

Саслушање је трајало 45 минута и одржано је без присуства јавности, пошто је према закону истрага тајна, преноси Тањуг.

Милићев је имао прилику да детаљно изнесе своју одбрану ако жели, а може и да се брани ћутањем.

Милићев је у уторак на саслушању код судије за претходни поступак одбио да одговори на питање тужиоца зашто се крио, где је био током бекства као и где се налази "кантримен", возило за које се сумња да је с њим починио кривично дело.

Он је у притвору због опасности од бекства и бојазни да ће утицати на сведоке у току истраге, као и да би могао да понови кривично дело.

У недељу увече је, након депортације из Кине, ухапшен на аеродрому Никола Тесла и смештен у Окружни затвор у Београду.

Милићеву је притвор одређен 19. августа када је за њим расписана и Интерполова потерница, јер је био у бекству, по којој је 29. августа ухапшен у Кини.

Он је 10. августа летом за Истанбул у 12.25, са својим пасошем насустио земљу. Имао авионску карту у једном правцу.

Ухапшен је у Кини 29. августа по српској потерници, а пошто није имао уредне папире за боравак у Кини та држава је одлучила да га протера без чекања формалног захтева за изручење који је раније најављен из Србије.

Милићев се терети за "тешко дело против безбености јавног саобраћаја", учињено из нехата и за које му према закону прети казна од једне до осам година затвора, као и за кривично дело непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној несрећи за које је запрећена иста казна.

Несрећа на Бранковом мосту догодила се 25. јула, када се Лука Јовановић враћао из града са пријатељима кући. Њима се на мосту покварила "лада" и кад су изашли да је прегурају у зауставну траку на њих је налетео "мини кантримен".

Возач "кантримена" није се зауставио након несреће, а Лука Јовановић преминуо је дан касније у Ургентном центру.

Коментари / 0

Оставите коментар