Milićev saslušan u Tužilaštvu

Marko Milićev osumnjičen za izazivanje saobraćajne nesreće na Brankovom mostu 25. jula, u kojoj je nastradao Luka Jovanović, saslušan je pred Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu koje vodi istragu protiv njega.

Srbija 12.09.2014 | 11:30
Milićev saslušan u Tužilaštvu

Saslušanje je trajalo 45 minuta i održano je bez prisustva javnosti, pošto je prema zakonu istraga tajna, prenosi Tanjug.

Milićev je imao priliku da detaljno iznese svoju odbranu ako želi, a može i da se brani ćutanjem.

Milićev je u utorak na saslušanju kod sudije za prethodni postupak odbio da odgovori na pitanje tužioca zašto se krio, gde je bio tokom bekstva kao i gde se nalazi "kantrimen", vozilo za koje se sumnja da je s njim počinio krivično delo.

On je u pritvoru zbog opasnosti od bekstva i bojazni da će uticati na svedoke u toku istrage, kao i da bi mogao da ponovi krivično delo.

U nedelju uveče je, nakon deportacije iz Kine, uhapšen na aerodromu Nikola Tesla i smešten u Okružni zatvor u Beogradu.

Milićevu je pritvor određen 19. avgusta kada je za njim raspisana i Interpolova poternica, jer je bio u bekstvu, po kojoj je 29. avgusta uhapšen u Kini.

On je 10. avgusta letom za Istanbul u 12.25, sa svojim pasošem nasustio zemlju. Imao avionsku kartu u jednom pravcu.

Uhapšen je u Kini 29. avgusta po srpskoj poternici, a pošto nije imao uredne papire za boravak u Kini ta država je odlučila da ga protera bez čekanja formalnog zahteva za izručenje koji je ranije najavljen iz Srbije.

Milićev se tereti za "teško delo protiv bezbenosti javnog saobraćaja", učinjeno iz nehata i za koje mu prema zakonu preti kazna od jedne do osam godina zatvora, kao i za krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći za koje je zaprećena ista kazna.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku na njih je naleteo "mini kantrimen".

Vozač "kantrimena" nije se zaustavio nakon nesreće, a Luka Jovanović preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru.

Komentari / 0

Ostavite komentar