Нови штрајк у Партизану!

Комплетна омладинска школа Фудбалског клуба Партизан најавила је генерални штрајк после 20. септембра уколико се до тог датума не исплате дуговања у висини од 116.000 евра.

Фудбал 12.09.2014 | 08:15
Нови штрајк у Партизану!

Захтев за исплату дуговања, нека још од пре четири године на име десет одсто од премија првог тима, уручен је председнику Ђурићу, потпредседницима Бабићу, Јовичићу, Јовановићу и свим члановима Управног одбора. У питању је око 25 чланова омладинске школе, с директором Момчилом Вукотићем на челу.

У тој групи су још скаути, сви тренери у Партизану и Телеоптику, радници у економату у Хумској и у „Земунелу“. Од захтева који су сви потписали неће се одустати по цену да клуб после недавног једнодневног штрајка фудбалера доживи нову бруку. Појединачна дуговања крећу се од пет до седам хиљада евра, а члан управе Бранко Ружић наводно је обећао да ће дуг бити исплаћен јер се „не ради о великој суми новца“. Руководство жели да укине ову привилегију члановима омладинске школе, па ће у најскоријем року бити донета одлука да више немају право на новац који им је до сада следовао од успеха првог тима.

Партизан је у последње четири године од играча из омладинске школе зарадио око 25 милиона евра. Тренери, скаути и остали који су заслужни за развој свих младих играча у омладинској школи црно-белих створили су Марковића, Митровића, Шћеповића, Јојића, Томића,  Настасића, од чијих продаја је клуб преживљавао.

Сада су у фокусу три сјајне генерације, годишта 1998, 1999. и 2000, које тренирају Тешовић, Кецман и Ристић, па се може очекивати да се и из ових селекција ускоро у првом тиму нађу неки нови будући асови. То су све разлози због којих би управа Партизана под хитно морала да пронађе финансијска средства како не би сама себи пуцала у колено.

Продати играчи из школе у последње четири године
Лазар Марковић - Бенфика за 10 (милиона евра)
Александар Митровић - Андерлехт - 5
Марко Шћеповић - Олимпијакос - 3,5
Милош Јојић - Борусија (Д) - 2,2
Немања Томић - Генчлербирлиги - 1,5
Матија Настасић - Фјорентина - 2,5

Руководство и тренери
Момчило Вукотић - Директор школе
Миодраг Радовић - заменик директора школе
Никица Клинчарски - омладинци
Дарко Тешовић - кадети
Драган Кецман - млађи кадети
Милан Ристић - пионири
Слађан Шћеповић - петлићи

Коментари / 0

Оставите коментар