Ћурчић би Данску или Португал у баражу

Селектор младе репрезентације Србије Радован Ћурчић рекао је да су селекције Данске и Португалије међу пожељним ривалима у баражу за Европско првенство 2015.

Фудбал 11.09.2014 | 22:15
Ћурчић би Данску или Португал у баражу

У седишту УЕФА у Ниону у петак ће бити одржан жреб баража за континентални шампионат. Србија, која је међу 14 најбољих екипа ушла као једна од четири најбоље другопласиране у квалификацијама, сврстана је у други шешир са Шведском, Словачком, Хрватском, Украјином, Холандијом и Исландом.

“Међу пожељним селекцијама су Данска и Португала. То су екипе са којима, чини ми се, Србија може да се носи. Ипак, жеље су једно, а реалност на жребању нешто друго, видећемо какве ћемо бити среће”, рекао је Ћурчић, који ће присуствовати жребању у Ниону.

Ћурчић је подсетио да је Србија изборила пласман у бараж кроз квалификације у једној од најтежих група.

“Белгија је, рецимо, у нашу групу дошла из трећег шешира, а сада је сматрају за једну од најбољих младих репрезентација у том узрасту у Европи. Белгија није успела ни да дође до баража, а Србија јесте. И то нешто говори”, рекао је Ћурчић.

Српски селектор сматра да је можда дошло време да срећа буде уз ‘орлиће’.

“Имали смо много пехова у квалификацијама. То је сада иза нас и уздигнуте главе гледамо према жребу”, поручио је Ћурчић.

У првом шеширу су репрезентације које су у минулим квалификацијама освојиле прва места у групама – Шпанија, Италија, Енглеска, Француска, Немачка, Португалија и Данска, тако да је међу тим екипама ривал и последња препрека Србије за одлазак на европски шампионат.

Поред Ћурчића, жребању у Ниону, које је заказано од 14 часова, присуствоваће генерални секретар Фудбалског савеза Србије Зоран Лаковић и менаџер младе репрезентација Павле Симић.

Утакмице баража на програму су 10 и 14. октобра.

Завршни турнир првенства Европе за фудбалере до 21 године биће одржан 2015. у Чешкој.

Коментари / 0

Оставите коментар