Коле пред Србију: Одбрана доноси финале

Селектор Француске сматра да је чврста одбрана једини пут којим његова екипа може до победе и пласмана у финале Мундобаскета.

Кошарка 12.09.2014 | 08:00
Коле пред Србију: Одбрана доноси финале

Бразилу смо се реванширали за пораз у групи, али Французи су нам још већи дужници, због начина на који су нас победили, минималном разликом (73:74).

Обе селекције ући ће у полуфинални дуел (петак, 22.00) на таласу тријумфалних наступа у претходној рунди шампионата света, али селектор Француске Венсан Коле примећује разлику у стилу игре и начину на који су "триколори" и "орлови" савладали Шпанију и Хрватску, односно Бразил и Грчку.

"Оба тима су сада боља него када смо се састали у Гранади. Предност Србије у односу на нас је нападачка разноврсност. Они су такође били дефанзивно добри на последњим утакмицама, али док се ми мучимо да убацимо 70 поена, они су показали да могу да постигну и 90", изјавио је Коле на конференцији за новинаре у хотелу "Мелиа Цастилла".

"Дакле, морамо да одиграмо одличну одбрану да бисмо се надали победи", најавио је француски стратег да ће тражити игру на "мали" резултат.

Коле је као најопасније у нашем тиму издвојио Радуљица и Крстића, као боље нападаче од Ловерња и Гобера, на спољним позицијама Теодосића и Богдановића, а на крилу Калинића и Бјелицу.

Додао је да Србе сматра наследницима југословенске школе кошарке, од које је и сам годинама учио.

"Рецимо, Богдан Богдановић је млад играч, али игра као да је искусан. Он даје кошеве, али показује и памет, несташлук, уме да превари противника. То су све одлике играча потеклог из југословенске школе кошарке".

Венсан Коле нас очигледно респектује, међутим, "орлови" ниједног тренутка не смеју да помисле да ће исти такав приступ имати и француски кошаркаши на терену.

Уосталом, они су важећи прваци Европе, а ми седми на континенту. Зато слаткоречивост већ искусног стратега "триколора" треба да нам уђе на једно уво, а на друго изађе...

Надајмо се да ће у петак око поноћи бити разлога не за комплименте, него за Колеове честитке, као у случајевима Фоциса Кацикариса и Рубена Мањана.

Коментари / 0

Оставите коментар