Шпанци се већ плаше великог Теа!

Велика победа кошаркаша Србије над селекцијом Бразила у четвртфиналу Мундобаскета изазвала је велику пажњу шпанских медија, а уједно и стрепњу у јавности домаћина шампионата.

Кошарка 10.09.2014 | 23:30
Шпанци се већ плаше великог Теа!

"Теодосић, који је избацио Шпанију 2010, сада чека нову жртву", наслов је текста који је угледна "Марка" посветила тријумфу "орлова" за полуфинале.

Управо тамо би пулени Александра Ђорђевића опет могли да играју са Шпанијом, чега се "црвена фурија" сада плаши, само пре тога мора да победи Француску у свом четвртфиналу од 22 часа.

"Србија ће играти у полуфиналу Светског првенства, као и пре четири године, пошто су неочекивано супериорно победили Бразил (84:56), што је велики успех Ђорђевићевих изабраника. Србија и Бразил су се сусрели само недељу дана након што је Бразил славио са 81:73 у групној фази, а сада га је један пораз послао кући. Пресудила му је мирна рука Теодосића, који је пре четири године Шпанију послао кући из Турске и сада чека нову жртву", присетила се "Марка" болног пораза чувеног Теовом тројком са више од 10 метара преко Гарбахосе у последњим секундама четвртфинала.

Речи хвале на рачун нашег плејмејкера, који игра у животној форми, само су се низале.

"Први међу једнакима, краљ Милош Теодосић потрудио се за једну од најбољих битака у 'Хали спортова' у Мадриду на овом Мундобаскету. Ништа није било од тактичког надмудривања два тима која су се заслужено нашла ту где јесу. Темпо је убрзавао плеј ЦСКА из Москве, као поручено од селектора Ђорђевића. Била је то кошарка која је оставила најлепши утисак. Теодосић је са 195 центиметара висине водио своје трупе ка рушењу бразилске куле од карата. Све линије одбране биле су затворене у чему је предњачио Бјелица. 'Плави' (тако нас Шпанци и даље зову) упалили су аларме за узбуну и отерали Варежаоа и Сплитера далеко од коша. Теодосић је у првом полувремену убацио 16 поена потпуно хладнокрвно, а пратио га је талентовани Бјелица", пренела је "Марка".

Угледни лист посебно се осврнуо на трећу четвртину када су Сплитер и Вијера направили по техничку један за другим, што је Тео искористио да погоди четири везана пенала и после лопте са стране асистира Марковићу за 50:34 у 23. минуту што је преломило меч.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Душко

11.09.2014 08:48

Ред је да их коначно једном побиједимо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко-Бања лука

11.09.2014 09:32

Много ти пратиш кошарку када ни не знаш да их је баш тео 3. (трицом) избацио на прошлом светском првенству

ОДГОВОРИТЕ