Španci se već plaše velikog Tea!

Velika pobeda košarkaša Srbije nad selekcijom Brazila u četvrtfinalu Mundobasketa izazvala je veliku pažnju španskih medija, a ujedno i strepnju u javnosti domaćina šampionata.

Košarka 10.09.2014 | 23:30
Španci se već plaše velikog Tea!

"Teodosić, koji je izbacio Španiju 2010, sada čeka novu žrtvu", naslov je teksta koji je ugledna "Marka" posvetila trijumfu "orlova" za polufinale.

Upravo tamo bi puleni Aleksandra Đorđevića opet mogli da igraju sa Španijom, čega se "crvena furija" sada plaši, samo pre toga mora da pobedi Francusku u svom četvrtfinalu od 22 časa.

"Srbija će igrati u polufinalu Svetskog prvenstva, kao i pre četiri godine, pošto su neočekivano superiorno pobedili Brazil (84:56), što je veliki uspeh Đorđevićevih izabranika. Srbija i Brazil su se susreli samo nedelju dana nakon što je Brazil slavio sa 81:73 u grupnoj fazi, a sada ga je jedan poraz poslao kući. Presudila mu je mirna ruka Teodosića, koji je pre četiri godine Španiju poslao kući iz Turske i sada čeka novu žrtvu", prisetila se "Marka" bolnog poraza čuvenog Teovom trojkom sa više od 10 metara preko Garbahose u poslednjim sekundama četvrtfinala.

Reči hvale na račun našeg plejmejkera, koji igra u životnoj formi, samo su se nizale.

"Prvi među jednakima, kralj Miloš Teodosić potrudio se za jednu od najboljih bitaka u 'Hali sportova' u Madridu na ovom Mundobasketu. Ništa nije bilo od taktičkog nadmudrivanja dva tima koja su se zasluženo našla tu gde jesu. Tempo je ubrzavao plej CSKA iz Moskve, kao poručeno od selektora Đorđevića. Bila je to košarka koja je ostavila najlepši utisak. Teodosić je sa 195 centimetara visine vodio svoje trupe ka rušenju brazilske kule od karata. Sve linije odbrane bile su zatvorene u čemu je prednjačio Bjelica. 'Plavi' (tako nas Španci i dalje zovu) upalili su alarme za uzbunu i oterali Varežaoa i Splitera daleko od koša. Teodosić je u prvom poluvremenu ubacio 16 poena potpuno hladnokrvno, a pratio ga je talentovani Bjelica", prenela je "Marka".

Ugledni list posebno se osvrnuo na treću četvrtinu kada su Spliter i Vijera napravili po tehničku jedan za drugim, što je Teo iskoristio da pogodi četiri vezana penala i posle lopte sa strane asistira Markoviću za 50:34 u 23. minutu što je prelomilo meč.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Duško

11.09.2014 08:48

Red je da ih konačno jednom pobijedimo

ODGOVORITE
Name

Milojko-Banja luka

11.09.2014 09:32

Mnogo ti pratiš košarku kada ni ne znaš da ih je baš teo 3. (tricom) izbacio na prošlom svetskom prvenstvu

ODGOVORITE