Корито Сапне било је узрок поплаве

Начелник општине Зворник Зоран Стевановић рекао је данас да је неуређено корито ријеке Сапне од моста у насељу Цер до ушћа у Дрину узроковало августовске поплаве у мјесној заједници Економија.

Република Српска 09.09.2014 | 20:05
Корито Сапне било је узрок поплаве

"Управо на овом дијелу интервентно се уређује корито ријеке Сапне, након што су мишљење дали стручњаци Јавне установе `Воде Српске`", рекао је Стевановић новинарима, након што се увјерио како се одвија чишћење корита.

Он је најавио да ће се изводити радови и узводно у мјесној заједници Шетићи у дужини од 800 метара и истакао да ће регулацију корита у Шетићима финансирати "Воде Српске", а већину осталих радова општина Зворник.

Стевановић је рекао да ће ових дана бити завршена и реконструкција моста преко ријеке Дрињаче на Кушлату према насељеном мјесту Лијешањ, као и да ће током ове седмице почети радови на реконструкцији и постављању моста у мјесној заједници Јасеница.

"Очекујемо да ћемо током овог мјесеца, ако временске прилике послуже, завршити све ове планиране радове", напоменуо је начелник општине Зворник.

Чишћење корита ријеке Сапне почело је јуче и подразумијева сјечу дрвећа на обалама и уклањање наноса и спрудова, што је прва интервентна мјере за повећање пропусне моћи Сапне.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

снсд

09.09.2014 20:48

Ххахаха путујуци циркус, Зоран, Дацо, Глиста...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста реци

09.09.2014 21:00

У августу нацелник казе да нема пара у будзету,кад на једном пред изборе новца има,ишчупали 2 врбе и заврсили посао,време је за промене нека иду

ОДГОВОРИТЕ