Korito Sapne bilo je uzrok poplave

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović rekao je danas da je neuređeno korito rijeke Sapne od mosta u naselju Cer do ušća u Drinu uzrokovalo avgustovske poplave u mjesnoj zajednici Ekonomija.

Republika Srpska 09.09.2014 | 20:05
Korito Sapne bilo je uzrok poplave

"Upravo na ovom dijelu interventno se uređuje korito rijeke Sapne, nakon što su mišljenje dali stručnjaci Javne ustanove `Vode Srpske`", rekao je Stevanović novinarima, nakon što se uvjerio kako se odvija čišćenje korita.

On je najavio da će se izvoditi radovi i uzvodno u mjesnoj zajednici Šetići u dužini od 800 metara i istakao da će regulaciju korita u Šetićima finansirati "Vode Srpske", a većinu ostalih radova opština Zvornik.

Stevanović je rekao da će ovih dana biti završena i rekonstrukcija mosta preko rijeke Drinjače na Kušlatu prema naseljenom mjestu Liješanj, kao i da će tokom ove sedmice početi radovi na rekonstrukciji i postavljanju mosta u mjesnoj zajednici Jasenica.

"Očekujemo da ćemo tokom ovog mjeseca, ako vremenske prilike posluže, završiti sve ove planirane radove", napomenuo je načelnik opštine Zvornik.

Čišćenje korita rijeke Sapne počelo je juče i podrazumijeva sječu drveća na obalama i uklanjanje nanosa i sprudova, što je prva interventna mjere za povećanje propusne moći Sapne.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

snsd

09.09.2014 20:48

Hhahaha putujuci cirkus, Zoran, Daco, Glista...

ODGOVORITE
Name

Sta reci

09.09.2014 21:00

U avgustu nacelnik kaze da nema para u budzetu,kad na jednom pred izbore novca ima,iščupali 2 vrbe i zavrsili posao,vreme je za promene neka idu

ODGOVORITE