Лозница: Отворен 81. Вуков сабор

Програмом "Мој град", у Лозници је синоћ званично отворен 81. Вуков сабор, једна од најстаријих и најзначајнијих културних манифестација у Србији, посвећена реформатору српског језика Вуку Караџићу.

Србија 09.09.2014 | 10:45
Лозница: Отворен 81. Вуков сабор

Своју културу и историју представио је град Суботица, а све до недјеље у Лозници, Бањи Ковиљачи и Тршићу посјетиоци ће моћи да уживају у богатом културном и образовном програму у знаку јубилеја – 150 година од смрти Вука Караџића и 200 година његове Писменице и Пјеснарице.

Овогодишњи Вуков сабор протећи ће у још неким јубилејима, па ће тако бити обиллежено 150 година од рођења Бранислава Нушића, 100 година од смрти Стевана Стојановића Мокрањца и вијек од почетка Првог свјетског рата.

Завршна свечаност биће одржана у недељу 14. септембра на Саборишту у Тршићу, када ће ансамбл Народног позоришта из Београда извести представу "Српска трилогија", а саборску беседу одржаће председник Матице српске из Новог Сада Драган Станић.

Организатор манифестације је Центар за културу из Лознице, а покровитељи су Град Лозница и Министарство културе и информисања.

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар