Loznica: Otvoren 81. Vukov sabor

Programom "Moj grad", u Loznici je sinoć zvanično otvoren 81. Vukov sabor, jedna od najstarijih i najznačajnijih kulturnih manifestacija u Srbiji, posvećena reformatoru srpskog jezika Vuku Karadžiću.

Srbija 09.09.2014 | 10:45
Loznica: Otvoren 81. Vukov sabor

Svoju kulturu i istoriju predstavio je grad Subotica, a sve do nedjelje u Loznici, Banji Koviljači i Tršiću posjetioci će moći da uživaju u bogatom kulturnom i obrazovnom programu u znaku jubileja – 150 godina od smrti Vuka Karadžića i 200 godina njegove Pismenice i Pjesnarice.

Ovogodišnji Vukov sabor proteći će u još nekim jubilejima, pa će tako biti obilleženo 150 godina od rođenja Branislava Nušića, 100 godina od smrti Stevana Stojanovića Mokranjca i vijek od početka Prvog svjetskog rata.

Završna svečanost biće održana u nedelju 14. septembra na Saborištu u Tršiću, kada će ansambl Narodnog pozorišta iz Beograda izvesti predstavu "Srpska trilogija", a saborsku besedu održaće predsednik Matice srpske iz Novog Sada Dragan Stanić.

Organizator manifestacije je Centar za kulturu iz Loznice, a pokrovitelji su Grad Loznica i Ministarstvo kulture i informisanja.

Izvor: RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar