Троицки: Бескрајно хвала Нолету

Српски тенисер Виктор Троицки прошао је тежак период током суспензије, неки су га осуђивали, али било је и правих пријатеља попут Новака Ђоковића који су увијек били уз њега.

Тенис 09.09.2014 | 07:17
Троицки: Бескрајно хвала Нолету

Тешких, али и лијепих тренутака некада 12. тенисер свијета присјетио се у Бањалуци, гдје је прва звијезда АТП челенџера "Бањалука 2014". Годину дана је био суспендован јер је дан касније него што је требало дао крв на анализу на допинг тесту (тест је био негативан) зато што се није осјећао добро. Докторица му је рекла да може накнадно да да узорак крви, али није смио.

"Изашао сам јачи из свега. Прорадио је инат, имам више жеље да докажем да могу да будем бољи и да то што ми је учињено не може тек тако да ме уништи. А заиста су се трудили да ме униште до краја", рекао је Троицки и додао:

"Имао сам велику подршку од колега, посебно од Нолета. Подржавао ме константно иако је имао проблема због тога. Тренирао сам доста с њим, био је уз мене. Захвалан сам му бескрајно и то никад нећу заборавити. Такође, Јанко (Јанко Типсаревић) и Зики (Ненад Зимоњић) су ми доста помагали. Показали су да су велики пријатељи."

На питање како би реаговао да сретне ту докторицу, одговорио је:

"Не знам! Видећемо ако је сретнем. Неправда је у томе што, иако ми је дала погрешне инструкције, није претрпела никакве санкције, радила је свој посао, а мени је било забрањено скоро све у тенису".

У јулу се вратио на терен. Кренуо је практично од нуле и са 847. мјеста на АТП листи. Од тада је нанизао неколико добрих резултата, међу којима су титула из Кома и полуфинале из Кортине, а на оба турнира је играо квалификације. Сада је у Бањалуци, гдје је 2005. стигао из квалификација до финала.

"За Бањалуку ме вежу јако лепе успомене. Ово је први мало већи турнир на којем сам схватио да могу да се борим са боље рангираним играчима од себе. Касније сам са Нолетом овде играо егзибициони меч. Било је феноменално, људи су пријатни, дружељубиви и увек нас дочекају лепо. Овде се осећам као код куће. Такође, овде је клопа најјача и то ме увек одушевљава", истакао је српски тенисер.

Добар резултат ће му донијети помак са 238. мјеста на АТП листи.

"Први план за ову годину је да се вратим у првих 100. Осећам се добро, мислим да играм ОК и да ћу испунити циљ. За наредну годину ћемо видети. Уласком у топ 100 ћу моћи да играм најјаче турнире", нагласио је Троицки.

Бањалука прије Индије

Док Троицки игра у Бањалуци, његове колеге се припремају за дуел с Индијом и борбу за останак у Свјетској групи Дејвис купа.

"Изабрао сам да дођем у Бањалуку уместо да идем у Индију. Имамо млад тим, надам се да ћемо победити и да ћемо следеће године у пуном саставу кренути на титулу", рекао је Троицки.

Извор: Независне новине

Коментари / 0

Оставите коментар