Луис или Нико иде из Мерцедеса!

Први човек Мекларена Рон Денис верује да тензије у Мерцедесу могу да доведу до тога да Луис Хамилтон или Нико Розберг напусте тим на крају године.

Остали спортови 08.09.2014 | 20:30
Луис или Нико иде из Мерцедеса!

Денис, који још није комплетирао возачку поставу за следећу годину, искусио је сличне борбе тимских колега у прошлости.

„Нико није могао да предвиди тензије у Мерцедесу. Можемо сада да замислимо велики број сценарија по којем би један од њихових возача био на тржишту до краја године“, рекао је Денис.

Розберга и Хамилтона пред недељну Велику награду Италије раздваја 29 бодова. Због инцидента и контакта пре две недеље у Белгији обојица су упозорени да би тим могао да замени некога од њих ако се на стази не буду понашали у духу Мерцедеса.

Немац је недавно продужио уговор са немачким тимом за још две године, док Хамилтон има уговор до краја 2015. године и изразио је жељу да продужи сарадњу.

„Уколико би Хамилтон или Розберг постани слободни, то не значи да бисмо ми аутоматски покушали да га ангажујемо, нити неког другог, у односу на оно што имамо сада“, нагласио је Денис.

Денис је одбио да потврди да је Мекларен заинтересован за Фернанда Алонса и Себастијан Фетел. Долазак било кога од њих двојице довео би у питање будућност Џенсона Батона и Кевина Магнусена у тиму.

„Можете да се вратите уназад, то се стално понавља, а то је да ми увек имамо најбоље могуће возаче. Тако да прво морате да видите, а то није ништа негативно упућено нашим возачима, ко је тренутно слободан“, истакао је Денис.

Мекларен ће следеће године прећи са Мерцедесових на Хондине моторе и Денису је због тога занимљива идеја да тим задржи садашње возаче. Он је истакао да ће коначну одлуку по том питању донети пре краја сезоне, али не у наредних неколико дана.

Коментари / 0

Оставите коментар