Luis ili Niko ide iz Mercedesa!

Prvi čovek Meklarena Ron Denis veruje da tenzije u Mercedesu mogu da dovedu do toga da Luis Hamilton ili Niko Rozberg napuste tim na kraju godine.

Ostali sportovi 08.09.2014 | 20:30
Luis ili Niko ide iz Mercedesa!

Denis, koji još nije kompletirao vozačku postavu za sledeću godinu, iskusio je slične borbe timskih kolega u prošlosti.

„Niko nije mogao da predvidi tenzije u Mercedesu. Možemo sada da zamislimo veliki broj scenarija po kojem bi jedan od njihovih vozača bio na tržištu do kraja godine“, rekao je Denis.

Rozberga i Hamiltona pred nedeljnu Veliku nagradu Italije razdvaja 29 bodova. Zbog incidenta i kontakta pre dve nedelje u Belgiji obojica su upozoreni da bi tim mogao da zameni nekoga od njih ako se na stazi ne budu ponašali u duhu Mercedesa.

Nemac je nedavno produžio ugovor sa nemačkim timom za još dve godine, dok Hamilton ima ugovor do kraja 2015. godine i izrazio je želju da produži saradnju.

„Ukoliko bi Hamilton ili Rozberg postani slobodni, to ne znači da bismo mi automatski pokušali da ga angažujemo, niti nekog drugog, u odnosu na ono što imamo sada“, naglasio je Denis.

Denis je odbio da potvrdi da je Meklaren zainteresovan za Fernanda Alonsa i Sebastijan Fetel. Dolazak bilo koga od njih dvojice doveo bi u pitanje budućnost Džensona Batona i Kevina Magnusena u timu.

„Možete da se vratite unazad, to se stalno ponavlja, a to je da mi uvek imamo najbolje moguće vozače. Tako da prvo morate da vidite, a to nije ništa negativno upućeno našim vozačima, ko je trenutno slobodan“, istakao je Denis.

Meklaren će sledeće godine preći sa Mercedesovih na Hondine motore i Denisu je zbog toga zanimljiva ideja da tim zadrži sadašnje vozače. On je istakao da će konačnu odluku po tom pitanju doneti pre kraja sezone, ali ne u narednih nekoliko dana.

Komentari / 0

Ostavite komentar