Бразил против Србије

Бразил у другом полувремену сломио Аргентину и заказао дуел са Србијом у четвртфиналу Мундобаскета. Бразил - Аргентина 85:65. Агрентинци сјајни у првом делу меча, али нису издржали притисак Бразилаца. Прва победа Браѕила против Аргентине после 12 година.

Кошарка 08.09.2014 | 11:00
Бразил против Србије

Двадесет минута озбиљне кошарке све је што је времешна екипа Аргентина успела да покаже против полетног Бразила у осмини финала Светског првенства у Шпанији. После одличне игре у првом полувремену, Пабло Приђони и екипа су у наставку просто зврисани са терена.

Приђони је сјајно диктирао ритам у прве две четвртине, не дозволивши Бразилцима да се растрче и притом је постигао 15 поена без промашаја. Сјајно му је асистирао Луис Склола, који је успео да се носи са тројицом сјајних центара Бразила, па Варежао, Сплитер и Нене нису дошли до изражаја.

У наставку, Бразилци су драматично променили ритам и просто прегазили Аргентинце.

За Бразил сјајно су играли Нет са 21 поеном и Вијера са 13 погодака, док су Варежао, Нене и Сплитер имали укупно 21 скок и потпуно затворили рекет у другом полувремену.

Приђони је био најефикаснији Аргентинац са 18 поена, али је 15 постигао у првих 20 минута. Скола је уз девет поена имао седам скокова, док су Херман и Ноћиони убацили укупно девет поена.

Коментари / 0

Оставите коментар