Brazil protiv Srbije

Brazil u drugom poluvremenu slomio Argentinu i zakazao duel sa Srbijom u četvrtfinalu Mundobasketa. Brazil - Argentina 85:65. Agrentinci sjajni u prvom delu meča, ali nisu izdržali pritisak Brazilaca. Prva pobeda Braѕila protiv Argentine posle 12 godina.

Košarka 08.09.2014 | 11:00
Brazil protiv Srbije

Dvadeset minuta ozbiljne košarke sve je što je vremešna ekipa Argentina uspela da pokaže protiv poletnog Brazila u osmini finala Svetskog prvenstva u Španiji. Posle odlične igre u prvom poluvremenu, Pablo Priđoni i ekipa su u nastavku prosto zvrisani sa terena.

Priđoni je sjajno diktirao ritam u prve dve četvrtine, ne dozvolivši Brazilcima da se rastrče i pritom je postigao 15 poena bez promašaja. Sjajno mu je asistirao Luis Sklola, koji je uspeo da se nosi sa trojicom sjajnih centara Brazila, pa Varežao, Spliter i Nene nisu došli do izražaja.

U nastavku, Brazilci su dramatično promenili ritam i prosto pregazili Argentince.

Za Brazil sjajno su igrali Net sa 21 poenom i Vijera sa 13 pogodaka, dok su Varežao, Nene i Spliter imali ukupno 21 skok i potpuno zatvorili reket u drugom poluvremenu.

Priđoni je bio najefikasniji Argentinac sa 18 poena, ali je 15 postigao u prvih 20 minuta. Skola je uz devet poena imao sedam skokova, dok su Herman i Noćioni ubacili ukupno devet poena.

Komentari / 0

Ostavite komentar