Ђилас одлази у пољопривреду

Разочаран у политику, бивши градоначелник решио да новац од продаје агенције уложи у воћарство и повртарство; Земљу коју ће обрађивати, купиће или узети у закуп негде у централној Србији. 

Србија 08.09.2014 | 06:57
Ђилас одлази у пољопривреду

Бивши лидер Демократске странке Драган Ђилас решио је да батали политику и маркетинг на неко време, те је одлучио да ускоро почне да се бави пољопривредом, сазнајемо из извора блиских демократи.

Извор Курира упознат с детаљима плана бившег градоначелника каже да се Драгану све смучило јер му није ишло баш најбоље у последње време кад је у питању политика, па је решио да се опроба у нечему сасвим другачијем.

Фармерски живот

- Продао је своју фирму „Дајрект медија“ пре три месеца бугарском бизнисмену, тако да ће део новца од тога уложити у пољопривреду, а највероватније ће узгајати воће и поврће. Још није одлучио где ће купити или закупити пољопривредно земљиште, али интензивно разгледа локације у централној Србији пошто га тај део занима. Куповина земљишта у Војводини није опција. Размишљао је да уђе у бизнис с малинама, али и осталим профитабилним воћем и поврћем које може да се извози - открива извор близак Ђиласу и додаје да се бивши шеф ДС баш загрејао за целу идеју.

- У шали је рекао да не би имао ништа против да, кад му време то дозволи, и сам ради на плантажама парадајза, паприке, или шта год буде садио. Ипак ће његов основни посао бити менаџерисање, а можда се на крају и скроз окрене сеоском животу. Од активног бављења политиком засад је одустао - додао је наш извор.

Опробан модел

Ђилас није желео да коментарише своје будуће занимање за Курир, али није ни демантовао наша сазнања. Кад смо га позвали, само је кратко рекао: „Сигуран сам да ћете се потрудити да сазнате све детаље ускоро“.

Ипак, недавно је после дугог медијског тиховања у ауторском тесту у једном недељнику наговестио да му је нова љубав пољопривреда и да жели да модел ПКБ, који је применио док је био градоначелник Београда, користи и у другим деловима Србије.

И медији му се смучили
ПРОДАЈА „ДАЈРЕКТ МЕДИЈЕ“

Септембра прошле године компанију „Дајрект медија“, која је била чланица његове „Мултиком групе“, продао је бугарском бизнисмену Красимиру Гергову. Колико је новца добио од продаје, ни данас није познато. Иначе, „Дајрект медија“, компанија за мултимедијалне комуникације, послује у читавом региону и пре четири године била је у групи 30 најбољих фирми у нашој држави.

Извор: Курир

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

нови_радник

08.09.2014 06:25

Казу да у октобру запошљава и Милорада Додика, ако исти не буде ухапшен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предо

08.09.2014 06:59

Видио Ђилас ДС, од Додика СНСД, да се у пољопривреди може доста зарадити, па и он кренуо Додиковим стопама. Надам се да че му Додик дати подршку и савјете, како би усјеви родили.

ОДГОВОРИТЕ