Đilas odlazi u poljoprivredu

Razočaran u politiku, bivši gradonačelnik rešio da novac od prodaje agencije uloži u voćarstvo i povrtarstvo; Zemlju koju će obrađivati, kupiće ili uzeti u zakup negde u centralnoj Srbiji. 

Srbija 08.09.2014 | 06:57
Đilas odlazi u poljoprivredu

Bivši lider Demokratske stranke Dragan Đilas rešio je da batali politiku i marketing na neko vreme, te je odlučio da uskoro počne da se bavi poljoprivredom, saznajemo iz izvora bliskih demokrati.

Izvor Kurira upoznat s detaljima plana bivšeg gradonačelnika kaže da se Draganu sve smučilo jer mu nije išlo baš najbolje u poslednje vreme kad je u pitanju politika, pa je rešio da se oproba u nečemu sasvim drugačijem.

Farmerski život

- Prodao je svoju firmu „Dajrekt medija“ pre tri meseca bugarskom biznismenu, tako da će deo novca od toga uložiti u poljoprivredu, a najverovatnije će uzgajati voće i povrće. Još nije odlučio gde će kupiti ili zakupiti poljoprivredno zemljište, ali intenzivno razgleda lokacije u centralnoj Srbiji pošto ga taj deo zanima. Kupovina zemljišta u Vojvodini nije opcija. Razmišljao je da uđe u biznis s malinama, ali i ostalim profitabilnim voćem i povrćem koje može da se izvozi - otkriva izvor blizak Đilasu i dodaje da se bivši šef DS baš zagrejao za celu ideju.

- U šali je rekao da ne bi imao ništa protiv da, kad mu vreme to dozvoli, i sam radi na plantažama paradajza, paprike, ili šta god bude sadio. Ipak će njegov osnovni posao biti menadžerisanje, a možda se na kraju i skroz okrene seoskom životu. Od aktivnog bavljenja politikom zasad je odustao - dodao je naš izvor.

Oproban model

Đilas nije želeo da komentariše svoje buduće zanimanje za Kurir, ali nije ni demantovao naša saznanja. Kad smo ga pozvali, samo je kratko rekao: „Siguran sam da ćete se potruditi da saznate sve detalje uskoro“.

Ipak, nedavno je posle dugog medijskog tihovanja u autorskom testu u jednom nedeljniku nagovestio da mu je nova ljubav poljoprivreda i da želi da model PKB, koji je primenio dok je bio gradonačelnik Beograda, koristi i u drugim delovima Srbije.

I mediji mu se smučili
PRODAJA „DAJREKT MEDIJE“

Septembra prošle godine kompaniju „Dajrekt medija“, koja je bila članica njegove „Multikom grupe“, prodao je bugarskom biznismenu Krasimiru Gergovu. Koliko je novca dobio od prodaje, ni danas nije poznato. Inače, „Dajrekt medija“, kompanija za multimedijalne komunikacije, posluje u čitavom regionu i pre četiri godine bila je u grupi 30 najboljih firmi u našoj državi.

Izvor: Kurir

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

novi_radnik

08.09.2014 06:25

Kazu da u oktobru zapošljava i Milorada Dodika, ako isti ne bude uhapšen.

ODGOVORITE
Name

Predo

08.09.2014 06:59

Vidio Đilas DS, od Dodika SNSD, da se u poljoprivredi može dosta zaraditi, pa i on krenuo Dodikovim stopama. Nadam se da če mu Dodik dati podršku i savjete, kako bi usjevi rodili.

ODGOVORITE