Обрадовић: На побједу и без Новака

Селектор тениске репрезентације Србије Богдан Обрадовић каже да ће тим, без обзира на евентуални недолазак Новака Ђоковића, покушати да победи Индију.

Тенис 05.09.2014 | 16:45
Обрадовић: На побједу и без Новака

Дуел између Индије и Србије игра се од 12. до 14. септембра у Бангалору, а Обрадовић је поред Ђоковића у национални тим позвао Душана Лајовића, Филипа Крајиновића, Ненада Зимоњића и као замену Илију Бозољца.

"Сачекаћемо Ђоковића да заврши УС Опен, финале је у понедељак и његов евентуални долазак може да буде у четвртак, дан уочи првог меча, што је изузетно тешко и напорно. Имамо четворицу играча на располагању, покушаћемо да се добро припремимо, добијемо тај меч и останемо у Светској групи", рекао је Обрадовић.

Он је додао да Србији предстоји тежак посао у Индији због услова у којима ће се меч одиграти.

"Идемо недељу дана раније. Игра се на отвореном, на надморској висини од 800 метара, уз велику влажност ваздуха, биће тешки услови како нама, тако и Индијцима. Предстоји нам отворен меч, али покушаћемо од првог поена да доминирамо", рекао је Обрадовић.

Српски тенисери су поразом од Швајцарске дошли у ситуацију да се боре за опстанак у Светској групи.

"Играли смо финале и били мотивисани да наставимо у том правцу и 2013. године, али сви знају шта је уследило, суспензија Виктора Троицког, повреда Јанка Типсаревића. Играли смо против Швајцарске, која је с обзиром на наш састав била непобедива у том тренутку. Ипак, мислим да имамо добар тим и можемо да изборимо опстанак", закључио је Обрадовић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Душко

06.09.2014 14:13

Објавите нешто и о отварању Челенџер тенас купа у Бања Луци

ОДГОВОРИТЕ