Obradović: Na pobjedu i bez Novaka

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović kaže da će tim, bez obzira na eventualni nedolazak Novaka Đokovića, pokušati da pobedi Indiju.

Tenis 05.09.2014 | 16:45
Obradović: Na pobjedu i bez Novaka

Duel između Indije i Srbije igra se od 12. do 14. septembra u Bangaloru, a Obradović je pored Đokovića u nacionalni tim pozvao Dušana Lajovića, Filipa Krajinovića, Nenada Zimonjića i kao zamenu Iliju Bozoljca.

"Sačekaćemo Đokovića da završi US Open, finale je u ponedeljak i njegov eventualni dolazak može da bude u četvrtak, dan uoči prvog meča, što je izuzetno teško i naporno. Imamo četvoricu igrača na raspolaganju, pokušaćemo da se dobro pripremimo, dobijemo taj meč i ostanemo u Svetskoj grupi", rekao je Obradović.

On je dodao da Srbiji predstoji težak posao u Indiji zbog uslova u kojima će se meč odigrati.

"Idemo nedelju dana ranije. Igra se na otvorenom, na nadmorskoj visini od 800 metara, uz veliku vlažnost vazduha, biće teški uslovi kako nama, tako i Indijcima. Predstoji nam otvoren meč, ali pokušaćemo od prvog poena da dominiramo", rekao je Obradović.

Srpski teniseri su porazom od Švajcarske došli u situaciju da se bore za opstanak u Svetskoj grupi.

"Igrali smo finale i bili motivisani da nastavimo u tom pravcu i 2013. godine, ali svi znaju šta je usledilo, suspenzija Viktora Troickog, povreda Janka Tipsarevića. Igrali smo protiv Švajcarske, koja je s obzirom na naš sastav bila nepobediva u tom trenutku. Ipak, mislim da imamo dobar tim i možemo da izborimo opstanak", zaključio je Obradović.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Duško

06.09.2014 14:13

Objavite nešto i o otvaranju Čelendžer tenas kupa u Banja Luci

ODGOVORITE