На здравствене услуге чекање и до годину дана

"Уколико бањалучка Универзитетска болница- Клинички центар не успије наћи адекватан кадар, Фонд здравственог осигурања Републике Српске ће покушати услуге очне протетике и окулопластичне-реконструктивне хирургије уговорити са здравственим установама ван РС", потврдио је директор овог Фонда након разговора са представницима Удружења “Окулопласт” из Бањалуке.

Република Српска 05.09.2014 | 19:47
На здравствене услуге чекање и до годину дана

Представници овог удружења најавили су за данас протесте, али се након разговора са руководством Фонда од њега одустало.

Због нејасних процедура, али и недовољне упућености, посљедњу годину дана пацијенти са проблемима у области очне протетике и окулопластичне хирургије лутају и чекају.

"Адекватног кадра или здравствених установа у РС нема и то је разлог што се на одређене здравствене услуге чека предуго", констатовала је предсједник Удружења “Окулопласт” Санела Домазет.

Фонд здравственог осигурања Републике Српске покушаће пронаћи рјешење за ове пацијенте, обећао је директор Фонда Дарко Томаш.

Томаш је казао да је договорено да буде провјерено пословање здравствених установа у Републици Српској које се баве овом врстом дјелатности, а на које се пацијенти жале.  

Процедуре ће се покушати  поједноставити и пацијенти боље упутити, рекао је Томаш подсјећајући  да се на лијечење ван РС може само са упутницом од специјалисте из референтне здравствене установе у Српској.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар