Na zdravstvene usluge čekanje i do godinu dana

"Ukoliko banjalučka Univerzitetska bolnica- Klinički centar ne uspije naći adekvatan kadar, Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske će pokušati usluge očne protetike i okuloplastične-rekonstruktivne hirurgije ugovoriti sa zdravstvenim ustanovama van RS", potvrdio je direktor ovog Fonda nakon razgovora sa predstavnicima Udruženja “Okuloplast” iz Banjaluke.

Republika Srpska 05.09.2014 | 19:47
Na zdravstvene usluge čekanje i do godinu dana

Predstavnici ovog udruženja najavili su za danas proteste, ali se nakon razgovora sa rukovodstvom Fonda od njega odustalo.

Zbog nejasnih procedura, ali i nedovoljne upućenosti, posljednju godinu dana pacijenti sa problemima u oblasti očne protetike i okuloplastične hirurgije lutaju i čekaju.

"Adekvatnog kadra ili zdravstvenih ustanova u RS nema i to je razlog što se na određene zdravstvene usluge čeka predugo", konstatovala je predsjednik Udruženja “Okuloplast” Sanela Domazet.

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske pokušaće pronaći rješenje za ove pacijente, obećao je direktor Fonda Darko Tomaš.

Tomaš je kazao da je dogovoreno da bude provjereno poslovanje zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj koje se bave ovom vrstom djelatnosti, a na koje se pacijenti žale.  

Procedure će se pokušati  pojednostaviti i pacijenti bolje uputiti, rekao je Tomaš podsjećajući  da se na liječenje van RS može samo sa uputnicom od specijaliste iz referentne zdravstvene ustanove u Srpskoj.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar