Кошаракаши Србије поражени од Шпанаца

Кошаркашка репрезентација Србије изгубила је синоћ у Гранади од домаће селекције Шпаније са 89:73 (34:20, 20:15, 17:21, 18:17), у последњем 5. колу А групе првенства света.

Кошарка 05.09.2014 | 00:00
Кошаракаши Србије поражени од Шпанаца

Изабраници селектора Александра Ðорђевића претрпели су трећи пораз и заузели четврто место у групи, па ће у осмини финала играти са победником Б групе, Грчком, која је у директном окршају била боља од Аргентине (79:71).

Српски кошаркаши очекивано су поражени од моћног противника, али нису разочарали. Пружили су снажан отпор великом фавориту, који је водио од почетка до краја меча, али од часног пораза више нису могли.

Шпанија је потврдила да је у овом тренутку прејака и да је на путу до титуле евентуално може зауставити једино селекција САД.

Иако без такмичарског значаја, пошто је било познато да ће Србија завршити на четвртом месту после победе Француске над Ираном, одиграна је утакмица снажног ритма испуњена набојем и варницама.

Томе су допринеле пристрасне судије, које су беспотребно фаворизовале селекцију домаћина, па је револтираном селектору српског тима Александру Ðорђевићу пред сам крај досуђена техничка грешка због приговора и морао је ван терена.

Шпанци су од старта заиграли изузетно мотивисано, па су стекли сихурно вођство, али су репрезентативци Србије у наставку заиграли веома добро и пришли на минус осам поена (41:33).

Ипак, домаћа селекција потврдила је квалитет, поново преузела иницијативу и доминантном игром окончала дуел за сигурну победу.

Најефикаснији у редовима српске репрезентације били су Бјелица са 19, Радуљица са 13 и Теодосић са 10 поена, док су Шпанце до тријумфа предводили Пау Гасол са 20, Наваро са 15, Рубио са 12 и Марк Гасол са 11.

Утакмица осмине финала Мундобаскета између Србије и Грчке игра се у недељу у Мадриду.


Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Књаз Милос

05.09.2014 06:37

И опет ћу рећи, кад се гине не игра се... Пустите се тог "гинућемо на терену", не само кошаркаши већ сви... Играјте, мислите главом, тренирајте, и све остало што треба да се остваре добри резултати. МАЦХО тетовирања и МАЦХО фризуре неће донијети побједу, већ знање и техника...

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

07.09.2014 00:16

Од како смо ми и црногорци престали да играмо за Србију од тада Србија нема играца. Сви најбољи играци су Динарског поријкла.Морава не даје ниста а камоли косаркасе.Све су то набилдовани и свјезе фенерани без трунке скола и мозга типови.Кад му прицас о не зна ни ста му говорис.Мозе једино кад је сам да закуца и да се клати на обруцу 5мин расирених ногу.Инаце,у игри 1на1 одмах обрису под са њима.

ОДГОВОРИТЕ