Košarakaši Srbije poraženi od Španaca

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je sinoć u Granadi od domaće selekcije Španije sa 89:73 (34:20, 20:15, 17:21, 18:17), u poslednjem 5. kolu A grupe prvenstva sveta.

Košarka 05.09.2014 | 00:00
Košarakaši Srbije poraženi od Španaca

Izabranici selektora Aleksandra Ðorđevića pretrpeli su treći poraz i zauzeli četvrto mesto u grupi, pa će u osmini finala igrati sa pobednikom B grupe, Grčkom, koja je u direktnom okršaju bila bolja od Argentine (79:71).

Srpski košarkaši očekivano su poraženi od moćnog protivnika, ali nisu razočarali. Pružili su snažan otpor velikom favoritu, koji je vodio od početka do kraja meča, ali od časnog poraza više nisu mogli.

Španija je potvrdila da je u ovom trenutku prejaka i da je na putu do titule eventualno može zaustaviti jedino selekcija SAD.

Iako bez takmičarskog značaja, pošto je bilo poznato da će Srbija završiti na četvrtom mestu posle pobede Francuske nad Iranom, odigrana je utakmica snažnog ritma ispunjena nabojem i varnicama.

Tome su doprinele pristrasne sudije, koje su bespotrebno favorizovale selekciju domaćina, pa je revoltiranom selektoru srpskog tima Aleksandru Ðorđeviću pred sam kraj dosuđena tehnička greška zbog prigovora i morao je van terena.

Španci su od starta zaigrali izuzetno motivisano, pa su stekli sihurno vođstvo, ali su reprezentativci Srbije u nastavku zaigrali veoma dobro i prišli na minus osam poena (41:33).

Ipak, domaća selekcija potvrdila je kvalitet, ponovo preuzela inicijativu i dominantnom igrom okončala duel za sigurnu pobedu.

Najefikasniji u redovima srpske reprezentacije bili su Bjelica sa 19, Raduljica sa 13 i Teodosić sa 10 poena, dok su Špance do trijumfa predvodili Pau Gasol sa 20, Navaro sa 15, Rubio sa 12 i Mark Gasol sa 11.

Utakmica osmine finala Mundobasketa između Srbije i Grčke igra se u nedelju u Madridu.


Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Knjaz Milos

05.09.2014 06:37

I opet ću reći, kad se gine ne igra se... Pustite se tog "ginućemo na terenu", ne samo košarkaši već svi... Igrajte, mislite glavom, trenirajte, i sve ostalo što treba da se ostvare dobri rezultati. MACHO tetoviranja i MACHO frizure neće donijeti pobjedu, već znanje i tehnika...

ODGOVORITE
Name

heo

07.09.2014 00:16

Od kako smo mi i crnogorci prestali da igramo za Srbiju od tada Srbija nema igraca. Svi najbolji igraci su Dinarskog porijkla.Morava ne daje nista a kamoli kosarkase.Sve su to nabildovani i svjeze fenerani bez trunke skola i mozga tipovi.Kad mu pricas o ne zna ni sta mu govoris.Moze jedino kad je sam da zakuca i da se klati na obrucu 5min rasirenih nogu.Inace,u igri 1na1 odmah obrisu pod sa njima.

ODGOVORITE