Робинсон нови Инцков замјеник

Високи представник Валентин Инцко изразио је добродошлицу Давиду М. Робинсону, америчком дипломати од каријере, који је преузео дужност првог замјеника високог представника и супервизора за Брчко, наводи се у саопштењу из ОХР-а.

Босна и Херцеговина 04.09.2014 | 07:20
Робинсон нови Инцков замјеник

У саопштењу се истиче да је Робинсон “изузетно искусан дипломата”.

“Његово именовање на ову функцију још је један доказ опредјељења Сједињених Америчких Држава за мир у Босни и Херцеговини. Изузетно ми је задовољство пожелити му добродошлицу у наш тим док настављамо радити на рјешавању преосталих изазова у оквиру послијератног опоравка ове земље. Потребно је хитно провести реформе на које се већ годинама чека. Задовољство ми је што ће амбасадор Робинсон бити дио тих настојања”, рекао је високи представник Инцко.
 
Прије садашњег именовања у Босни и Херцеговини, амбасадор Робинсон обављао је дужност помоћника шефа мисије у Амбасади САД у Авганистану.
 
Прије тога, радио је на мјесту замјеника помоћника секретара у Бироу за становништво, избјеглице и миграције САД и био је одговоран за Европу, Средњу Азију и Сјеверну и Јужну Америку, те, између осталог, и за прихват избјеглица из цијелога свијета, саопштено је из ОХР-а.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

чудо

04.09.2014 07:48

"Послијератни опоравак" након готово 20 година. Па гдје Титова Југославија била 20 година послије рата, а гдје смо ми сада !? Шта су то високи представници ураили добро за народ ? Ово је к'о 20 година са лошим партнером у браку- видиш да не иде ал' се не растајеш - немаш храбрости или си заљубљен па и даље трпиш. И тако још сљедећих 20, к'о да живот траје 500 година па имамо кад ! А биће заљубљени,па нек онда човек прави каријеру, шта ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

04.09.2014 07:56

Ех, само један о другом пјевају хвалоспјеве. А нама је све горе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

народна пословица

08.09.2014 16:03

Сјаси Курта да узјасе Мурта.

ОДГОВОРИТЕ