Путин и Порошенко договорили примирје?

Председник Украјине Петро Порошенко је постигао договор са председником Русије Владимиром Путином о "сталном прекиду ватре" на истоку Украјине, у региону Донбас, саопштила је прес служба украјинског председника.

Свијет 03.09.2014 | 11:12
Путин и Порошенко договорили примирје?

"Председници су се међусобно сложили о корацима који ће омогућити да наступи мир", наводи се у саопштењу, објављеном након телефонског разоговора између Путина и Порошенка, а пренео је Ројтерс.

Раније је Путинов портпарол Дмитриј Песков изјавио да су се двојица лидера углавном сложила око тога шта треба да буде предузето да би се окончала украјинска криза.

"Председници две земље су разменили мишљења око тога шта треба прво предузети како би се што пре окончало крвопролиће на југоистоку Украјине", рекао је Песков, а пренео Ројтерс.

"Ставови Путина и Порошенка о могућим начинима за окончање ове тешке кризе се у значајној мери подударају", додао је портпарол руског председника.

Лидери Русије и Украјине су се прошле недеље састали у Минску, али тада нису остварили напредак према окончању конфликта на истоку Украјине, који се последњих недеља додатно интензивирао.

Коментари / 0

Оставите коментар