Putin i Porošenko dogovorili primirje?

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko je postigao dogovor sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o "stalnom prekidu vatre" na istoku Ukrajine, u regionu Donbas, saopštila je pres služba ukrajinskog predsednika.

Svijet 03.09.2014 | 11:12
Putin i Porošenko dogovorili primirje?

"Predsednici su se međusobno složili o koracima koji će omogućiti da nastupi mir", navodi se u saopštenju, objavljenom nakon telefonskog razogovora između Putina i Porošenka, a preneo je Rojters.

Ranije je Putinov portparol Dmitrij Peskov izjavio da su se dvojica lidera uglavnom složila oko toga šta treba da bude preduzeto da bi se okončala ukrajinska kriza.

"Predsednici dve zemlje su razmenili mišljenja oko toga šta treba prvo preduzeti kako bi se što pre okončalo krvoproliće na jugoistoku Ukrajine", rekao je Peskov, a preneo Rojters.

"Stavovi Putina i Porošenka o mogućim načinima za okončanje ove teške krize se u značajnoj meri podudaraju", dodao je portparol ruskog predsednika.

Lideri Rusije i Ukrajine su se prošle nedelje sastali u Minsku, ali tada nisu ostvarili napredak prema okončanju konflikta na istoku Ukrajine, koji se poslednjih nedelja dodatno intenzivirao.

Komentari / 0

Ostavite komentar