За шта Срби мисле да је најквалитетније

Грађанима Србије у интернет анкети затражено је да наведу назив произвођача породичних аутомобила који нуди апсолутно највиши ниво квалитета на српском тржишту и највећи број анкетираних одговорио је - Мерцедес.

Србија 30.08.2014 | 08:35
За шта Срби мисле да је најквалитетније

Када би просечни српски грађанин имао неограничену количину новца на располагању и уколико би при куповини искључиво одлучивао на основу квалитета, возио би Мерцедес, користио Самсунг мобилни телефон, слушао Ролингстонсе, Ријану или Жељка Јоксимовића и гледао би тениске мечеве у којима игра Новак Ђоковић, резултати су истраживања које је у јулу ове године провела швајцарска организација ИЦЕРТИАС (Интернатионал Цертифицатион Ашоциатион ГмбХ) са сједиштем у Цириху.

Српским грађанима у интернет анкети затражено је да наведу назив произвођача породичних аутомобила који нуди апсолутно највиши ниво квалитета на српском тржишту и највећи број анкетираних одговорио је – Мерцедес.

На питање о апсолутно најквалитетнијој музичкој групи у свијету, највећи број српских испитаника навео је Ролингстонсе (Роллинг Стонес), а у категорији најквалитетнијег музичког извођача односно пјевача/пјевачице – на прво мјесто смјестила се – Ријана (Риханна).

Тенисер Новак Ђоковић позиционирао се на прво мјесто као најквалитетнији свјетски и домаћи спортиста према мишљењу српских грађана, док је Реал Мадрид по мишљењу испитаника у Србији, најквалитетнији спортски клуб на свијету.

Као најквалитетнију српску музичку групу, највећи број српских испитаника у QУДАЛ истраживању наводи Рибљу Чорбу, док као најквалитетнијег пјевача понајвише наводе Жељка Јоксимовића.

У комерцијалним категоријама QУДАЛ истраживања, као понуђаче апсолутно највишег нивоа квалитета, српски грађани наводе Моју кравицу (категорија: млијеко); Нескафе (категорија инстант кафа); Нектар (категорија воћних сокова); Минаква (категорија газираних вода); Нивеа (категорија крема за лице); Тошиба (преносни рачунари); Адидас (спортска обућа); Комерцијална банка (банке); Дунав осигурање (осигуравајућа кућа), Виза (кредитна картица)…

У самом истраживању учествовало је 1.200 грађана Србије старијих од 15 година који користе интернет. Анкета је обухватила цјелокупану територију Републике Србије, наведено је у истраживању.

Извор: Телеграф.рс

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Ален

30.08.2014 07:25

По свим свјетским статистикама " Мерцедес" није висе ни " М" од Мерцедеса. Ако це мо гледати свјетске анализе " Тоyота" је убједљиво најквалитетније и најбоље ауто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

??

30.08.2014 07:34

Цуј Мерцедес?! Цуди ме да није Лада ;)

ОДГОВОРИТЕ
Name

ацо

30.08.2014 09:02

Алене управу си тоyота је од 90тих па до данас најквалитетније ауто на свијету.,ненајлуксузније али дефинитивно најбоље ауто, Ландцруисер најбољи 4x4 у задњих 40 година,королла најбоље мало ауто у задњих 30 година а за цамрy да и не говорим...али код нас је вазан само мерцедес или вw или бмw.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо

30.08.2014 09:28

Јесте некада био висе не , какав је мерцедес када за 4 године поцне да хрдја

ОДГОВОРИТЕ
Name

коле

30.08.2014 11:00

Ко мисли шта му је најбоље нека себи купи...Мени је најбоље оно што имам голф 3..тди

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

30.08.2014 17:47

Ма наси људи реално рецено нису у току , Тоyота је свјеско ауто број 1 док је Мерцедес на 24 мјесту и спада у ред најнеквалитетнији аута . Једино по цему је мерцедес број 1 су поправке и цијена. Али наравно ми заостајемо за свијетом најмање 20 год и за нас је то све несто ново .

ОДГОВОРИТЕ
Name

мерца само мерца

30.08.2014 20:48

Мерцедес 123 је најбоље ауто икад направито.има га у мене комсија.сија се ко паткова глава.кад га он исцера у басцу и опере па кад га паркира наког зутог на зелену траву па лудом се само неце свидит. Сипа у њег 39 година лозу икад га цујес како сапце као мацка да преде. Треци пут му окреце сат. Прица се да је пресао милион.мада ја не вјерујем.неки дан му је спао предњи лијеви тоцак.пукло нако раме и спојница.сва среца није комсо брзо исо јер немеее мердзо у ттецу од прије ратакад се мјењац покварио.нема клине ал се стакло море спустити.има задњу вуцу ал нема блокаду.па кад један задњи тоцак осјети траве ваља тразит по селу фергу да га цупа јер од гурања стрвине од пет тона нема ниста.мос се само изкилавит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре мерца само мерца

31.08.2014 13:34

По васем правопису се да примјетити колико сте образовани. И људи васег соја возе сви мердзе. Бас права елита !

ОДГОВОРИТЕ