Специјални суд за злочине ОВК

Генерални секретар УН Бан Ки Мун сутра ће пред Савјетом безбједности УН у Њујорку представити извјештај у коме од власти самопроглашеног Косова тражи да најкасније почетком сљедеће године буде формиран специјални суд који би се бавио ратним злочинима такозване ОВК.

Србија 28.08.2014 | 15:09
Специјални суд за злочине ОВК

"Снажно захтијевам од косовских власти, као и од структура ЕУ за подршку, да обезбиједе да специјални суд буде формиран најкасније почетком 2015. године", навео је Бан Ки Мун у свом извјештају.

Он је оцијенио да је извјештај главног тужиоца Специјалног истражног тима за злочине ОВК Клинта Вилијамсона од кључног значаја не само за поштовање основних принципа међународне правде, већ и за борбу против некажњивости и за то да починиоци сносе одговорност за своја дјела.

У извјештају који се односи на период од 16. априла до 15. јула, Бан Ки Мун је истакао да су се снажна приврженост Београда и Приштине да остваре напредак у европским интеграцијама, уз активно ангажовање ЕУ, показали као кључна покретачка снага за остварење нормализације односа Београда и Приштине, преносе београдски медији.

Он је поздравио приврженост Владе Србије наставку дијалога са Приштином, уз посредовање ЕУ, као и пуној примјени бриселског споразума и указао на потребу да дијалог у што скорије вријеме буде настављен.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

xxx

28.08.2014 13:46

Ма какав договор се мозе постици са том стоком не дају људима да придју да обаве вјерске обреде, срамно. Гдје је наса полиција, има ли препреке за те насилнике? Они раде ста хоце а ви се надате преговорима, јадно.

ОДГОВОРИТЕ