Specijalni sud za zločine OVK

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun sutra će pred Savjetom bezbjednosti UN u Njujorku predstaviti izvještaj u kome od vlasti samoproglašenog Kosova traži da najkasnije početkom sljedeće godine bude formiran specijalni sud koji bi se bavio ratnim zločinima takozvane OVK.

Srbija 28.08.2014 | 15:09
Specijalni sud za zločine OVK

"Snažno zahtijevam od kosovskih vlasti, kao i od struktura EU za podršku, da obezbijede da specijalni sud bude formiran najkasnije početkom 2015. godine", naveo je Ban Ki Mun u svom izvještaju.

On je ocijenio da je izvještaj glavnog tužioca Specijalnog istražnog tima za zločine OVK Klinta Vilijamsona od ključnog značaja ne samo za poštovanje osnovnih principa međunarodne pravde, već i za borbu protiv nekažnjivosti i za to da počinioci snose odgovornost za svoja djela.

U izvještaju koji se odnosi na period od 16. aprila do 15. jula, Ban Ki Mun je istakao da su se snažna privrženost Beograda i Prištine da ostvare napredak u evropskim integracijama, uz aktivno angažovanje EU, pokazali kao ključna pokretačka snaga za ostvarenje normalizacije odnosa Beograda i Prištine, prenose beogradski mediji.

On je pozdravio privrženost Vlade Srbije nastavku dijaloga sa Prištinom, uz posredovanje EU, kao i punoj primjeni briselskog sporazuma i ukazao na potrebu da dijalog u što skorije vrijeme bude nastavljen.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

xxx

28.08.2014 13:46

Ma kakav dogovor se moze postici sa tom stokom ne daju ljudima da pridju da obave vjerske obrede, sramno. Gdje je nasa policija, ima li prepreke za te nasilnike? Oni rade sta hoce a vi se nadate pregovorima, jadno.

ODGOVORITE