Задужења грађана на картицама 220 милиона КМ

Бројке су једно а реалност несто сасвим друго. Званична статистика каже да је просјечна нето плата у јулу била 830 марака што показује раст плата у Српској за исти мјесец прошле године.

Босна и Херцеговина 25.08.2014 | 22:13
Задужења грађана на картицама 220 милиона КМ

То повећање мало ко осјети. Чињеница је да су грађани све задужениј. И то није изненађујуће. Али изненађујуће је на које се све начине задужујемо.

Тако нпр. дуг грађана у Републици Српској и БиХ по основу кредитних картица у првој половини ове године достиче чак 220 милиона марака.

То јасно указују и подаци Централне банке БиХ. А то је дупло више у односу на период пд прије пет година.

А то, кажу, економисти потврђује и сама чињеница да је камтна стопа путем задуживања на картице чак 20 одсто.

Јасно је да све тежа економска ситуација и смањење прилива новца по основу доходака доводи грађане у пат позицију.

Банкари с друге стране увјеравају да су грађани добро упућени какве предности и недостатке имају они који посегну за картицом.

Они који су стјерани у ћошак немају много избора. Када су присиљени да иду у минус углавном сматрају да им добро дође што имају такав новац на располагању не размишљајући колико ће морати да врате.

Још мање размишљају колико је то рационална одука. Углавном је то мишљење оних који су стали пред нашу камеру.

Док економисти поручују да ће бити све теже, банкари се труде да привуку што више клијената. Негдје у средини су грађани, којима је ионако најтеже а које нико ништа и не пита.

 БН ТВ

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Робови

25.08.2014 21:46

Градјани су робови. Неке је робовима направила ситуација јер морају раде да за сицу да прехране породицу а други сами себе јер су се доказивали околини. На крају це сви доци на исто само це политицарима остати оно сто су покрали ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

марли

26.08.2014 07:26

Како је Мајкицка устедјела 180 хиљада КМ, нек се угледају на њу!!!

ОДГОВОРИТЕ