Треба нам више њемачких инвестиција

Потребно нам је више инвестиција из Немачке посебно у области аутомобилској индустрији и пољопривреди, изјавио је премијер Србије Александар Вучић у интервјуу за немачки магазин Фокус.

Србија 24.08.2014 | 12:53
Треба нам више њемачких инвестиција

Коментаришући тренутне конфликте између Запада и Русије Вучић је рекао да је државном врху Русије јасно рекао како Србија иде према ЕУ и нагласио да Србија такође признаје територијални интегритет Украјине.

Премијер Вучић је истакао да се Србија неће прикључити санкцијама против Русије додавши да Србија зависи од руског гаса.

Вучић је истакао да је изградња Јужног тока одлична за Србију. "Тај пројекат зависи од сарадње ЕУ и Русије. Гасовод не може да буде изграђен без наших европских партнера. Наше компаније би на том пројекту
зарадиле 500 милиона евра. И да гас никада не прође кроз Јужни ток, наше компаније ће имати користи од његове изградње", рекао је Вучић.

"Грађани треба да буду спокојни, Србија није ничим угрожена, нема никакве потребе да Србија даје било какве додатне субвенције на извоз у Русију. Поштоваћемо став ЕУ, јер је то наш стратешки циљ, јер је то воља грађана Србије који су владу бирали. У исто време, санкције Русији се неће уводити. Стратешки пут је пут у Европску унију, али због српских интереса морамо да сачувамо добре односе са Русијом. То је политика владе. Србија нема никакве везе са сукобима у Украјини, нити их је изазвала, нити их је подстицала. Желимо мир, бавимо се миром'', изјавио је раније Вучић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Фердо

24.08.2014 12:03

Зашто Вучић јавно некаже да Њемачка ДЕСЕТ пута више улаже у Србију него Русија, и да је Њемачка Србији до сада дала око 2 МИЛИЈАРДЕ ЕВРА бесповратних средстава док Русија није дала ни ЕВРА.

ОДГОВОРИТЕ