Treba nam više njemačkih investicija

Potrebno nam je više investicija iz Nemačke posebno u oblasti automobilskoj industriji i poljoprivredi, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za nemački magazin Fokus.

Srbija 24.08.2014 | 12:53
Treba nam više njemačkih investicija

Komentarišući trenutne konflikte između Zapada i Rusije Vučić je rekao da je državnom vrhu Rusije jasno rekao kako Srbija ide prema EU i naglasio da Srbija takođe priznaje teritorijalni integritet Ukrajine.

Premijer Vučić je istakao da se Srbija neće priključiti sankcijama protiv Rusije dodavši da Srbija zavisi od ruskog gasa.

Vučić je istakao da je izgradnja Južnog toka odlična za Srbiju. "Taj projekat zavisi od saradnje EU i Rusije. Gasovod ne može da bude izgrađen bez naših evropskih partnera. Naše kompanije bi na tom projektu
zaradile 500 miliona evra. I da gas nikada ne prođe kroz Južni tok, naše kompanije će imati koristi od njegove izgradnje", rekao je Vučić.

"Građani treba da budu spokojni, Srbija nije ničim ugrožena, nema nikakve potrebe da Srbija daje bilo kakve dodatne subvencije na izvoz u Rusiju. Poštovaćemo stav EU, jer je to naš strateški cilj, jer je to volja građana Srbije koji su vladu birali. U isto vreme, sankcije Rusiji se neće uvoditi. Strateški put je put u Evropsku uniju, ali zbog srpskih interesa moramo da sačuvamo dobre odnose sa Rusijom. To je politika vlade. Srbija nema nikakve veze sa sukobima u Ukrajini, niti ih je izazvala, niti ih je podsticala. Želimo mir, bavimo se mirom'', izjavio je ranije Vučić.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ferdo

24.08.2014 12:03

Zašto Vučić javno nekaže da Njemačka DESET puta više ulaže u Srbiju nego Rusija, i da je Njemačka Srbiji do sada dala oko 2 MILIJARDE EVRA bespovratnih sredstava dok Rusija nije dala ni EVRA.

ODGOVORITE