Динкић на саслушању због „Галенике“?

Бивши министар економије Србије, Млађан Динкић ће у понедељак у Специјалном тужилаштву за организовани криминал бити саслушан у вези са милионском пљачком „Галенике“, Динкић каже да је позван у својству сведока.

Србија 23.08.2014 | 21:14
Динкић на саслушању због „Галенике“?

Динкић ће, наводи лист, морато да објасни да ли је као министар 2010. године учествовао у доношењу одлуке да се са рачуна „Велефарма“ скине блокада „Галенике“, због чега су буџет и државна фармацеутска компанија претрпели милионску штету.

„Неко из државног врха је наредио руководству „Галенике“ да повуче менице којима је био блокиран рачун „Велефарма“. Тако је нанета милионска штета компанији, а овом одлуком је истовремено дозвољено једној другој фармацеутској кући у немачком власништву да преко реда наплати дугове.
Сумња се да је Динкић, као тадашњи министар економије, учествивао у овој одлуци“.

Динкић је за тај лист потврдио да је добио позов, али тврди да неко „намерно даје погрешне информације“.

„Позван сам у својству сведока. Неки други људи су осумњичени“, рекао је Динкић.


Извор: Информер

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

23.08.2014 19:54

ОВАЈ "МУЗИЦАР-ГИТАРИСТА" НА ФОТОГРАФИЈИ ГОРЕ, МЕ ЈАКО ПОДСЈЕЦА НА ТИПЦНОГ САРАЈЕВСКОГ КЛОШАРА, ЏЕПАРОСА ИЛИ СЕЦИКЕСУ КОЈИ СУ ПРИЈЕ РАТА ГОДИНАМА ЏЕПАРИЛИ У САРАЈЕВСКИМ ТРАНВАЈИМА, А ОБЛАЦИЛИ СУ ОДЈЕЛА И БИЈЕЛЕ КОСУЉЕ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

23.08.2014 20:11

ИМА ЛИ ТУ НЕГДЕ БАЈЕ БОМБАСА.ЈЕР НЕМА АФЕРЕ У КОЈУ ОН НИЈЕ ТУРИО НОС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

м.в.24.08.2014

24.08.2014 06:50

Баја бомбаш је други по реду иза гитаристе а трећи је кум Шкрбић

ОДГОВОРИТЕ
Name

мали

24.08.2014 06:57

Додик јесте сумљив и Краоје јос нико није изнео неке доказе! У добоју где је СДС на Власти обрен Петровиц и његов кум Јосиповиц"Бели" има градјевинску фирму и све он ради за опстину то није непотизам и криминал! Нисам ници присталица посто це бити сјаси мурта усјаси мурта то је факат

ОДГОВОРИТЕ