Брисел поздравља Вучићеву изјаву

У Европској комисији су поздравили изјаву премијера Србије Александра Вучића у вези са извозом хране у Русију, уз напомену да ће званичан став Брисел изнети тек након подробне анализе Вучићевих речи.

Србија 22.08.2014 | 23:04
Брисел поздравља Вучићеву изјаву

Вучићева изјава да ће се Србија придржавати препорука Европске уније и да неће подстицати извоз хране у Русију јесте нешто што заслужује похвалу, рекао је Тањугуфункционер Европске уније који је желео да остане анониман.

Он је, међутим, додао да ће званичан став Европске комисије бити формулисан након увида у цео садржај Вучићеве конференције за штампу и анализе његових речи.

Касније је и портпарол комесара за проширење Штефана Филеа Петер Стано рекао да Европска комисија поздравља изјаву премијера Србије Александра Вучића у вези са извозом хране у Русију.

"Поздрављамо пажњу коју српска влада придаје овом питању и ценимо конструктиван приступ који је премијер Вучић најавио", рекао је Стано у кратком саопштењу за медије.

Стано је раније данас на брифингу за медије подвукао да Европска унија очекује од трећих земаља и земаља кандидата да не покушавају да искористе европске санкције Русији како би повећале сопствени извоз.

"То је веома јасан став који су шефови дипломатија земаља чланица донели у петак прошле недеље и он и остаје на снази", рекао је Стано новинарима.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Север

22.08.2014 22:14

види Вуциц, да од Русије нема ниста.Треба народу покусати обезбедити пристојан зивот, а то са бртском Русијом не иде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

23.08.2014 09:04

А Нијемци це им обезбиједити пристојан зивот? Једва цекам да видим и то :-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре север

24.08.2014 07:56

Вуциц? Пристојан зивот? Е мој "северњак".

ОДГОВОРИТЕ